Шмигаль пропонує тепловикам відмовитися від газу

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль запропонував виробникам тепла відмовитися від газу та переходити на пелети

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Шмигаль пропонує тепловикам відмовитися…
Фото: Кабінет міністрів України

Такий перехід, на його думку, є доцільним на тлі питань про енергетичну кризу в Україні, пов'язану із подорожчанням газу.

Про це Шмигаль повідомив під час засідання Конгресу місцевої та регіональної влади в Одесі, інформує Depo.ua.

"Хіба зараз не найкращий час задуматися про енергоефективність та енергозбереження? Це ті шляхи, які дадуть нам можливість проходити наступні опалювальні сезони з меншим стресом", – сказав прем'єр-міністр.

Для прикладу глава уряду навів Волинську область, де частина бюджетних котелень перейшла, зокрема, на пелети.

"Є альтернатива та спокійне проходження опалювального сезону. Звичайно, напружено, але без стресу і без ризику", – додав він.

Зауважимо, під час цього ж Конгресу Шмигаль анонсував масштабну програму енергомодернізації України. За його словами, держава може економити до $1,5 млрд на рік завдяки реалізації програми з підвищення енергоефективності по всій країні.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Євросоюз підтримає енергоефективність в Україні. ЄС, зокрема, долучається до реалізації п'ятирічної програми підтримки енергоефективності в Україні та братиме участь в співфінансуванні Фонду енергоефективності.

Довідка: Пелети, або паливні гранули – це біопаливо, яке отримують із торфу, деревних відходів і відходів сільського господарства або з вугілля. Є гранулами циліндричної форми стандартних розмірів.

Паливні гранули – це екологічно чисте паливо із вмістом золи не більш 3%. При спалюванні гранул в атмосферу викидається рівно стільки СО2, скільки було поглинено рослиною під час зростання. Проте, якщо в місці зростання сировини довкілля містить токсини або радіоактивні речовини, то при спалюванні гранул ці речовини можуть бути викинуті в атмосферу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme