Шмигаль сказав, чи запровадять в Україні локдаун на тлі пандемії коронавірусу

Вводити повний локдаун по всій Україні та зупиняти економіку на тлі пандемії коронавірусу COVID-19 Кабінет міністрів нині не планує 

Журналіст відділу новин
Шмигаль сказав, чи запровадять в Україні…
Фото: Рixabay

Проте єдиною альтернативою локдауну є масова COVID-вакцинація громадян.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду 20 жовтня, передає Depo.ua.

Він нагадав, що Україна зіштовхнулася зараз із найбільшими викликами за весь чай пандемії.

"Маємо надвисоку кількість важких випадків і госпіталізацій. П’ять областей перейшли в "червону" зону епідемічної небезпеки. Ще декілька регіонів можуть потрапити в цю зону найближчими днями. Ми постійно підключаємо нові лікарні та збільшуємо кількість лікарів, які протидіють коронавірусу. Проте 94,2% госпіталізованих з COVID-19 за тиждень були не вакциновані. Ці цифри говорять самі за себе. Вакцинація рятує життя", – наголосив Шмигаль.

За його словами, вчора, 19 жовтня, в Україні було зроблено рекордну кількість щеплень – 225 тисяч.

"Для регіонів поставлено завдання забезпечити спроможність інфраструктури для вакцинації, щоб вийти на показник в 1,5 млн щеплень за тиждень. Закликаю людей не чекати "червоних" зон у своїх регіонах, а піти й зробити щеплення зараз", – додав Шмигаль.

Він зауважив також, що бізнес і громадські заклади можуть працювати навіть у "червоній" зоні, якщо всі відвідувачі та працівники повністю вакциновані від коронавірусу.

Нагадаємо, зараз у "червоній" та "жовтій" зонах по п'ять областей України, інші – "помаранчеві".

За минулу добу в Україні зафіксували 18 912 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Також за попередню добу зафіксували 495 летальних випадків внаслідок ускладнень коронавірусу.

В цілому станом на ранок 20 жовтня в Україні від початку епідемії було зафіксовано 2 679 185 випадків зараження коронавірусом та 61 843 летальні випадки. Одужали –2 344 799 осіб.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme