Шмигаль упевнений, що Росія хоче створити у світі продуктову кризу

Знищуючи зерносховища і нафтобази в Україні, Росія намагається створити продуктову кризу у світі

Шмигаль упевнений, що Росія хоче створит…
Telegram/Денис Шмигаль

Про це заявив під час телемарафону прем’єр-міністр Денис Шмигаль, повідомляє Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

"Росія сьогодні цілеспрямовано знищує наші склади пального, щоб зірвати нам посівну. Більше того, вони перейшли до прямого знищення зерносховищ. Це цільова їх програма по створенню продуктової кризи в світі, тобто це не лише проти України", — наголосив очільник уряду.

На його переконання, РФ заблокувала українські порти, щоб створити продуктову кризу для перерозподілу сфер впливу і продуктових ринків.

"Так само, як взимку вони створили енергетичну кризу в Європі і світі, так само вони планомірно створюють продуктову кризу, знищуючи інфраструктуру харчового забезпечення багатьох країн світу тут, в Україні. І цим зумовлені, власне, ці удари по базах з пальним, удари по зерносховищах, забирання техніки у фермерів, замінування полів", — пояснив Шмигаль.

За його оцінкою, війна призведе до зменшення врожаю на 20% у порівнянні з минулим роком. Водночас Денис Шмигаль запевнив, що Україна не матиме проблем із забезпеченням продовольством своїх громадян.

Нагадаємо, радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко вважає, що заклики президента РФ Володимира Путіна до того, щоб "ощадливо ставитись до експорту зернових", свідчать про те, що Росія збирається тиснути на світову спільноту загрозою голоду.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme