Шольц під час розмови з Путіним закликав Росію до термінової деескалації біля кордону України

Канцлер Німеччини Олаф Шольц під час першої телефонної розмови з президентом Росії Володимиром Путіним закликав Кремль до термінової деескалації на кордоні з Україною

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Шольц під час розмови з Путіним закликав…
Фото: Olaf Scholz/Facebook

Німецький лідер висловив сильну стурбованість через збільшення кількості російських військ біля кордону України.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на заяву представника уряду Німеччини Штеффена Хебештрайта.

"Канцлер Олаф Шольц сьогодні в телефонній розмові з президентом Путіним висловив стурбованість посиленням військової присутності Росії поруч з Україною", – наголосив він.

Шольц під час розмови з Путіним закликав Росії до термінової деескалації біля кордону України

Окрім цього, під час бесіди Шольц та Путін обговорили Мінські угоди та необхідність продовження переговорів у "нормандському форматі".

Своєю чергою у прес-службі Кремля повідомили, що Путін вчергове звинуватив Україну у невиконанні Мінських угод.

Нагадаємо, раніше голова Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що США вирішили стати активним учасником мирного процесу з врегулювання ситуації на Донбасі. За його словами, це може бути паралельний трек разом з "нормандським форматом".

Європейський Союз раніше виступив з заявою щодо агресії Росії проти України та незаконної окупації Криму. У ЄС заявили, що переговорний процес у Тристоронній контактній групі та в "нормандському форматі" опинився у глухому куті через відмову Росії визнавати себе стороною конфлікту на сході України.

Довідка: Зустрічі у "нормандському форматі" проводяться за участі представників президентів чи їхніх радників чотирьох країн: України, Німеччини, Росії та Франції. Зустріч радників зазвичай передує саміту голів держав. Учасники "нормандських" зустрічей намагаються розв'язати ситуацію із російсько-українською війною на Донбасі, спираючись на підписані 2015 року Мінські угоди.

Читайте також: Небезпечні фокуси Кремля: Що показала розмова Байдена з Зеленським

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme