Шольц попередив, що пакет нових санкцій проти РФ може бути ширшим, ніж вважається

Європейський Союз та НАТО продемонструють єдність у питанні введення санкцій проти Росії у разі вторгнення в Україну

Редактор стрічки новин
Шольц попередив, що пакет нових санкцій…
Фото: Facebook Олафа Шольца

Євросоюз і НАТО в разі нападу Росії на Україну швидко та консолідовано запровадять санкції проти Москви, однак заздалегідь їх зміст розголошувати не будуть.

Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц на спільному брифінгу з данською колегою Метте Фредеріксен, передає Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

"У ситуації з Україною йдеться про те, що ми стоїмо разом. Це факт і це потужний меседж… Ми єдині в тому, що мусимо діяти разом. Санкції готуються, і тільки-но ситуація зміниться, ми будемо в змозі прийняти рішення – Німеччина, США, Європа, країни НАТО. І вони, думаю, будуть дуже дієвими. Це меседж, який зрозуміли і в Росії", – сказав Шольц.

Водночас він додав, що партнери вирішили поки не розкривати весь пакет обмежувальних заходів, який може виявитися ширшим, ніж вважається. У такому разі, за його словами, вони матимуть більший ефект.

Шольц також висловив сподівання на врегулювання ситуації дипломатичними засобами, зауваживши, що за два тижні сталося багато зрушень, проводяться численні переговори. В цьому контексті він згадав свій майбутній візит до Києва та Москви, а також зустріч політичних радників у "нормандському форматі".

 "Є надія, що завдяки цій інтенсивності та подвійній стратегії – єдності й оголошення про суворі  санкції в разі військової агресії та водночас використання переговорних форматів - ми разом зможемо забезпечити безпеку в Європі", – заявив канцлер ФРН.

При цьому, констатував він, зарано говорити, що проблема вирішена - вона продовжує потребувати максимальної уваги.

Нагадаємо, раніше федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що президент Росії Володимир Путін зрозумів попередження країн Заходу про серйозність санкцій, які будуть введені проти РФ у разі вторгнення в Україну. 

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок повідомила про готовність Берліна до високої економічної ціни у випадку запровадження санкцій проти Росії.

Шольц на брифінгу після зустрічі із президентом США Джо Байденом заявив, що Німеччина солідарна із готовністю Сполучених Штатів вдарити санкціями по Росії, зокрема, назавжди зупинити проект "Північний потік-2".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme