Бербок заявила про готовність Німеччини понести ціну через санкції проти Росії

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок повідомила про готовність Берліна до високої економічної ціни у випадку запровадження санкцій проти Росії

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Бербок заявила про готовність Німеччини…
Скріншот

За її словами, західні країни скоординували дії та готові запроваджувати санкції проти Росії через загрозу для безпеки України.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на брифінг Бербок.

"Я хочу висловитися абсолютно чітко: ми зробимо все, щоб запобігти ескалації. Ми запланували ряд жорстких заходів щодо Росії. Ці санкції безпрецедентні і скоординовані з усіма партнерами. Ми також готові понести високу економічну ціну, адже мова йде про безпеку України", – наголосила вона.

Нагадаємо, 28 січня, за інформацією ЗМІ, Білий дім зустрівся із представниками найкрупніших банків США, щоб обговорити шляхи запровадження санкцій проти Росії в такому форматі, аби це не зруйнувало міжнародну фінансову систему.

Також раніше стало відомо, що сукупний статок російських бізнесменів за місяць зменшився на 27,9 мільярда доларів. Січень став одним з найгірших місяців для фондового ринку Росії за останні два роки. 

30 січня американські ЗМІ написали, що санкції США, якими Росії погрожує президент країни Джо Байден для стримування вторгнення в Україну, можуть зруйнувати її економіку.

2 лютого у МВФ заявили про готовність підтримати країни, які можуть постраждати у випадку відключення Росії від SWIFT. За словами директорки-розпорядниці МВФ Кристаліни Георгієвої, відключення Росії від SWIFT неминуче матиме наслідки для інших країн, однак фонд готовий допомогти з цим.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme