Шольц заявив про виведення російської нафти та газу з-під санкцій

Канцлер Німеччини Олаф Шольц пояснив виведення російської нафти та газу з-під санкцій енергетичною безпекою Європи

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Шольц заявив про виведення російської на…
Фото: РосЗМІ

За його словами, інших способів забезпечити енергобезпеку Європи зараз немає.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Die Welt.

"Наразі немає іншого способу забезпечити постачання енергії до Європи для виробництва тепла, мобільності, електропостачання та промисловості", – наголосив Шольц.

Він додав, що виведення російських енергоносіїв з-під санкцій не мають позначитися на ударі по Росії. Водночас канцлер Німеччини зазначив, що Євросоюз працює над розробкою альтернативних джерел енергії.

"Але це не відбувається за один день. Тому це було свідоме рішення з нашого боку продовжити діяльність комерційних компаній у сфері енергопостачання з Росією", – сказав Шольц.

Зауважимо, раніше канцлер Німеччини заявляв, що країна бере курс на відмову від російського газу.

Нагадаємо, зранку 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок військової операції проти України. Після цього почався обстріл українських міст.

Президент Володимир Зеленський оголосив про введення в Україні воєнного стану. Вже незабаром народні депутати схвалили рішення про запровадження воєнного стану на всій території нашої держави.

Також президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна розірвала дипломатичні відносини з Росією і заявив, що Україна готова надати зброю усім, хто хоче боронити державу від вторгнення Росії.

Згодом відносно Росії уряди кількох країн ухвалили жорсткі санкції. Насамперед посли Європейського Союзу погодили відключення сімох банків Росії від міжнародної платіжної системи SWIFT. Уряд Канади заборонив заходити у свої порти й територіальні води російським суднам, а Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив про повну відмову країни від закупівель російської нафти.

Володимир Зеленський неодноразово повідомляв, що щиро дякує країнам, які допомагають боротися з окупантами та країною-агресором. Однак додав, що якби санкції були введені раніше, то російського вторгнення не було б.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme