Швеція готується до можливого нападу Росії

У шведському Агентстві психологічного захисту вважають, що Росія може напасти на країну

Журналіст стрічки новин

За словами заступника голови Агентства Маґнуса Гьорта, Стокгольм повертається до умов холодної війни. Швеція вже інтенсивно готується до боротьби з фейковими новинами, а також вибудовує способи захисту своєї незалежності.

Про це Гьорт заявив в інтерв'ю The Guardian, пише Depo.ua.

Він повідомив, що в країні знову працює урядовий орган під назвою Агентство психологічного захисту. Завдання відомства – протидія іноземній дезінформації, зокрема російській, особливо на тлі загрози масштабної агресії РФ проти України.

Гьорт зауважив, що небезпека дезінформації особливо посилилася напередодні загальних виборів у Швеції, які відбудуться у вересні на тлі "погіршення ситуації з безпекою в Європі".

Посадовець додав, що коли Росія у 2014 році окупувала Крим, то його країну це вже спонукало почати відновлювати свою "тотальну оборону". Остання поєднує військову, громадянську та психологічну безпеку. Хоч зараз і прямої загрози Швеції з боку Росії немає, але виключати цього не варто.

"Ми не можемо виключати, що Швеція може зазнати нападу. Авторитарні держави роками намагалися впливати на вибори. Різниця сьогодні в тому, що через соціальні мережі у вас більше можливостей впливати на людей. Ось чому нам потрібно мати можливість відслідковувати втручання у нашу демократію", — сказав Гьорт.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що у Швеції дітей в соцмережах залякують нападом Росії. Відомо також, що Швеція мобілізує армію через активність Росії у Балтійському морі. Зокрема, на острів Готланд у Балтійському морі поромом та літаком у січні почали прибувати шведські військовослужбовці та техніка.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme