Швейцарія попри нейтралітет введе санкції проти Росії

Швейцарія введе проти Росії всі ті санкції, які вже запровадив Євросоюз, попри свій нейтралітет

Русскій корабель, іді нахуй
Слава Україні! Смерть ворогам!!

Швейцарія вирішила таким чином і зв'язку з війною в Україні засудити дії Росії.

Про це повідомила Федеральна рада (Бундесрат) Швейцарії, передає Depo.ua з посиланням на Reuters.

"У зв'язку з тривалою військовою інтервенцією Росії в Україну, 28 лютого Федеральна рада ухвалила рішення прийняти пакети санкцій, введені Європейським Союзом 23 і 25 лютого", – наголосили в уряді країни.

Швейцарія також запровадила негайні фінансові санкції проти президента Росії Володимира Путіна, прем'єр-міністра Михайла Мішустіна та міністра закордонних справ Сергія Лаврова.

Крім того, вона закриває свій повітряний простір для російських авіакомпаній і запропонувала стати посередником у мирному врегулюванні.

"Швейцарія підтверджує свою солідарність з Україною та її народом; вона надаватиме допомогу людям, які втекли до Польщі", – заявив Бундесрат. 

Нагадаємо, за перші 100 годин оборони України від російських загарбників наша дипломатія мобілізувала понад $1 млрд допомоги партнерів на закупівлю сучасного озброєння та боєприпасів. Зараз вирішується питання передачі нашій державі бойових винищувачів, аби більш ефективно відбивати напади ворога в повітрі. 

27 лютого глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель після неформальної зустрічі глав МЗС країн-членів повідомив, що у Європейському союзі узгодили надання летальної зброї для Збройних сил України на суму 450 мільйонів євро для боротьби з російським вторгненням. Він наголосив, що Євросоюз вперше за всю історію надаватиме летальну зброю третій стороні, яка не є членом ЄС. 

Після цієї заяви президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що хоче, аби Україна була в Європейському Союзі

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme