Сили оборони продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, — Генштаб

Минулої доби на фронті відбулося майже 70 бойових зіткнень ЗСУ з російським військом

Сили оборони продовжують наступальну опе…
Фото з відкритих джерел

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ, пише Depo.ua.

Протягом минулої доби відбулося майже 70 бойових зіткнень. Росіяни завдали 1 ракетного та 18 авіаударів, здійснили 35 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях ЗСУ та населених пунктах. Є поранені та загиблі серед мирних жителів. Пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. Окупанти також завдали удару дронами Shahed-136/131.

Авіаударів зазнали:

  • Архангельське, Мар’їнка, Новомихайлівка, Старомайорське Донецької області;
  • Одрадокам'янка, Миколаївка, Ольгівка, Тягинка, Іванівка Херсонської області.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 80 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка — без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському — противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність, щоб завадити перекиданню ЗСУ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

На Куп’янському — ворог вів безуспішні штурмові дії в районі Синьківки та Іванівки Харківської області.

На Лиманському — наступальних (штурмових) дій не вів, продовжує перегрупування військ.

На Бахмутському — українські воїни відбили 5 атак в районах Богданівки та Хромового Донецької області. Також ворог намагався відновити втрачене положення біля Кліщіївки та Андріївки, де ЗСУ відбили 10 атак. Сили оборони також продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, завдають ворогу втрат, закріплюються на досягнутих рубежах.

На Авдіївському — росіяни не полишають спроб оточити Авдіївку, активно застосовують авіацію, але ЗСУ тримають оборону та завдають окупантам значних втрат. Безуспішними були наступальні дії противника в районах Степового, Авдіївки, Тоненького, Сєверного Донецької області, де відбито понад 20 атак.

На Мар’їнському — загарбники вели безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. Тут відбито 18 атак.

На Шахтарському та Запорізькому — ворог зберігає військову присутність, здійснює перегрупування сил. Сили оборони також продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку.

На Херсонському — ЗСУ ведуть контрбатарейну боротьбу, б'ють по тилах противника.

Авіація Сил оборони завдала удар по району зосередження особового складу та ще один — по зенітно-ракетному комплексу противника.

Підрозділи ракетних військ уразили район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 2 артилерійські засоби противника.

Нагадаємо, США виділили Україні новий пакет допомоги, який включає зброю та військову техніку.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme