Сили тероборони дозволять залучати до участі у бойових діях за межами своїх областей

Верховна Рада України ухвалила за основу законопроект про внесення змін до Закону України "Про основи національного спротиву" (№ 6521)
 

Журналіст відділу новин
Сили тероборони дозволять залучати до уч…
Фото: ЗСУ

Даний законопроект передбачає надання можливості Силам територіальної оборони ЗСУ виконувати завдання в районах ведення воєнних (бойових) дій.

"За" відповідне рішення проголосували 304 народних депутати, інформує Depo.ua.

Зміни, що пропонуються до Закону України "Про основи національного спротиву" покликані надати можливість Силам територіальної оборони виконувати завдання разом з іншими угрупованнями військ (сил) або угрупованнями Об'єднаних сил, призначених для ведення воєнних (бойових) дій з відсічі збройної агресії проти України в районах ведення воєнних (бойових) дій.

Також депутати ухвалили рішення про скорочення терміну підготовки цього законопроекту до другого читання. За відповідне рішення проголосували 306 народних депутатів.

Нагадаємо, з 1 січня в Україні почав діяти закон "Про національний спротив", який дозволяє у разі потреби залучити до захисту держави територіальну оборону.

Крім того, Кабінет міністрів затвердив порядок організації та здійснення загальновійськової підготовки громадян України до національного спротиву.

З 15 січня Сили територіальної оборони в прикордонних областях почали отримувати зброю. До лютого зброю мають отримати військовослужбовці Сил територіальної оборони по всій Україні.

Відомо також, що особисту мисливську зброю можуть використовувати всі члени тероборони, водночас виготовлення, придбання, зберігання та облік як зброї, так і набоїв до неї, здійснюються згідно з вимогами чинного законодавства.

Нещодавно в Міноборони розповіли також, як відбуватиметься розгортання Сил тероборони. Йдеться про три основних етапи.

Читайте також: Територіальна оборона в Україні: Куди йти і що робити тим, хто хоче приєднатися

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme