Сільський вчитель із Грузії зібрав $700 тисяч на допомогу Україні

Вчитель Ладо Апхазава із гурійського села Чібаті у Грузії зібрав 700 тисяч доларів на допомогу Україні

Журналіст відділу новин
Сільський вчитель із Грузії зібрав $700…
Ладо Апхазава

Про це пише видання "Новини – Грузія", передає Depo.ua.

Педагог, лавреат національної премії для освітян і фіналіст "вчительського Оскара" Global Teacher Award Ладо Апхазава ще в березні 2022 року на своєму Facebook розповів, що продав пам'ятну монету міжнародного конкурсу та обручку покійної матері, щоб допомогти школярам і вчителям України. Зібрати вдалося 2,5 тисячі ларі (близько 25 тисяч гривень).

"Маму це порадувало б. Вибач, але більше у мене нічого немає. Слава Україні!", – написав у соцмережі Апхазава. З цього моменту його особиста ініціатива перетворилася на кампанію зі збору коштів, до якої приєднались вчителі зі всього світу. Статус Апхазави переклали англійською, їм поділилися у 39 країнах. Наразі зібрано $700 тисяч. 

"Вчителі з 39 країн розпочали збір коштів на допомогу Україні... Востаннє, коли ми перевіряли рахунок, було зібрано 700 тисяч доларів", – розповів Апхазава.

Крім того, новий власник обручки та монети Global Teacher Award повернув їх Апхазаві, як тільки вчитель перерахував гроші польській організації, яка займається забезпеченням українських біженців. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme