Синьо-жовті стяги замайоріли по всій Україні: Відбулася церемонія підняття Державного прапора

В Україні відбулася церемонія підняття  Державного прапора

Редактор стрічки новин
Синьо-жовті стяги замайоріли по всій Укр…
Фото: president.gov.ua

У День Державного прапора синьо-жовті стяги замайоріли на площах великих обласних центрів нашої держави.

Про це повідомляє Depo.ua.

Участь в церемонії підняття Державного прапора України взяв і президент Володимир Зеленський. Захід за участю президента відбувся селі Мар’янівка Черкаської області, яка є географічним центром нашої країни. Прапори підняли одночасно по всій країні. 

Нагадаємо, до 30-річчя Незалежності на Черкащині, в географічному центрі України, спорудили монумент "Серце України", який символізує єднання всіх її регіонів. Поряд з цим артоб’єктом підняли найбільший на Черкащині державний прапор. Висота флагштока — 52 метри, розмір стяга — 9х13 метрів.

Довідка: В Україні свято встановлене згідно з указом президента Леоніда Кучми "Про День Державного прапора України" від 23 серпня 2004 року. У 2009 році президент Віктор Ющенко вніс до указу зміни, заснувавши щорічну офіційну церемонію підняття прапора 23 серпня по всій Україні.

18 вересня 1991 року Президія Верховної Ради України постановою "Про прапор України" надала синьо-жовтому прапору статус офіційної символіки країни. 28 січня 1992-го Верховна Рада України ухвалила постанову "Про затвердження Державним прапором України Національного прапора".

Під синьо-жовтим прапором в Україні нині зустрічають іноземних гостей, військовослужбовці складають присягу, працюють українські посольства, він вивішується в ООН.

У статті 20 Конституції України вказано, що державними символами України є Державний прапор України, Державний герб України та Державний гімн України. Державний прапор України − стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольорів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme