"Серце України": До 30-річчя Незалежності зводять монумент єдності нашої країни

До 30-річчя Незалежності на Черкащині, в географічному центрі України, споруджують монумент, який символізуватиме єднання всіх її регіонів
 

Редактор стрічки новин
"Серце України": До 30-річчя Незалежност…
Фото: Олександр Скічко/Facebook

Монумент відкриють 23 серпня – у День Державного Прапора.

Про це розповів президент України Володимир Зеленський під час свого виступу у рамках Всеукраїнського форуму "Україна 30", передає Depo.ua.

"За ці роки ми зрозуміли, що прапор є символом нашої єдності. 23 серпня в День Державного Прапора в географічному центрі України буде зведено монумент єдності України. У ньому і одночасно по всій країні – по всіх областях і центральних площах міст державний прапор буде підійматись в небо. З гордістю за свій символ і з вірою, що незабаром він замайорить на всіх українських суверенних територіях", - сказав Зеленський.

Як відомо, географічний центр України знаходиться  на Черкащині – поблизу села Мар’янівка Звенигородського району. Саме там, як повідомляє "Урядовий кур’єр" буде зведено унікальний артоб’єкт "Серце України".

У центрі майданчика буде серце під склом. Монумент символічно поєднає всі області нашої країни, які будуть зображені у вигляді крил з автентичним місцевим орнаментом. Особливістю архітектурної композиції буде смужка з автентичною вишивкою всіх регіонів України. Над цією частиною проекту працює заслужена художниця України майстриня Олександра Теліженко.

Монумент "Серце України"

Фото: Олександр Скічко/Facebook

"Серце України" — символ духу країни та розвитку. Як розповідають творці, білі сталеві крила — поєднання чистоти і сили нашої Батьківщини. Із прадавніх часів саме крила символізують перемогу, подолання перешкод і вихід на вищий рівень буття. Крилатими зазвичай зображують янголів, посередників між Богом і світом.

Поряд з цим артоб’єктом замайорить найбільший на Черкащині державний прапор. Висота флагштока — 52 метри, розмір стяга — 9х13 метрів.

Монумент у географічному центрі України до 30 річчя незалежності

Фото: Олександр Скічко/Facebook

Голова Черкаської ОДА Олександр Скічко заявив, що об’єкт споруджують за гроші меценатів та частково за бюджетні кошти. Було здійснено декілька закупівель, які стосуються цього проекту, на загальну суму 153,4 тисячі гривень.

Нагадаємо, сьогодні, 2 серпня, президент Володимир Зеленський презентував заходи до Дня Незалежності України.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme