UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Сирія скасувала рейси до Білорусі: Що сталося 

Через кризу на білорусько-польському кордоні сирійська авіакомпанія Cham Wings Airlines скасувала всі рейси до Мінська

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Сирія скасувала рейси до Білорусі: Що ст…
Фото: Рixabay

Представники компанії пояснили, що не готові брати на себе відповідальність за переліт на бортах своїх літаків нелегальних мігрантів.

Про це прес-служба Cham Wings Airlines повідомила у Twitter, передає Depo.ua

"У зв'язку з поточною критичною ситуацією на кордоні Білорусі та Польщі, а також оскільки більшість пасажирів Cham Wings, що прямують до Мінська, є сирійськими громадянами, компанії важко розрізнити пасажирів, які прямують до Білорусі як до кінцевого пункту призначення від пасажирів, що летять до Білорусі, як мігранти", –йдеться у повідомленні. 

Зазначимо, що ухвалене рішення щодо призупинення рейсів до Білорусі набирає чинності відсьогодні.

Що відомо про ситуацію на білоруському кордоні

8 листопада з Білорусі до Польщі вирушила велика колона мігрантів. За інформацією низки ЗМІ, її супроводжували озброєні люди. 

Повідомлялося, що сотні мігрантів сидять на схилах або стоять на дорозі до КПП "Брузги – Кузниця". Нелегали прагнуть потрапити через сусідню з Білорусією Польщу до інших країн Європейського Союзу.

Міністр закордонних справ Польщі Петро Вавжик назвав те, що відбувається, провокацією білоруської сторони. Він упевнений, що "влада Білорусі прагне ескалації, яка призведе до загибелі людей щонайменше на одній зі сторін".

Водночас міністр оборони Польщі Маріуш Блащак оголосив бойову готовність на кордоні з Білоруссю.

У військах територіальної оборони Польщі наголосили, що також підвищують рівень готовності для підтримки прикордонної служби країни.

Згодом нелегали на кордоні з Польщею почали штурмувати огорожу. Сталася стрілянина. Під вечір нелегальні мігранти на кордоні з Польщею припинили штурм огорожі та встановили табір.

Вранці 9 листопада до табору мігрантів на кордоні із Польщею наблизилася велика група силовиків. Білоруських спецпризначенців зафіксували польські військові. Ввечері того ж дня дві групи мігрантів таки змогли прорватися з Білорусі до Польщі. Однак усіх їх згодом заарештували.

Повідомлялося також, що Білорусь погрожує Польщі спільною з Росією відповіддю на війська НАТО на кордоні.

Пост авіакомпанії

Нагадаємо, раніше "Белавіа" повідомила, що не прийматиме до перевезення з Туреччини громадян Іраку, Сирії та Ємену. Це пов'язано з відповідним рішенням компетентних органів Туреччини.

Читайте також: Мігранти Лукашенка: Чи вдасться Німеччині спровадити біженців до України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme