В Туреччині застрягли українські туристи: Вони просять про допомогу, консульство ігнорує

Група громадян України, яка у середині жовтня прилетіла до Анталії та вирушила в похід Лікійською стежкою, просить про допомогу

Журналіст стрічки новин

Відомо, що люди вимушені досі залишатися в Туреччині через розслідування, яке ведеться у зв’язку із самогубством одного з учасників групи.

Про це повідомила у Facebook одна з туристок, яка входить до цієї групи, Ірина Громико.

"15.10 збірна група українських туристів (Рівне, Київ, Запоріжжя) здійснила переліт до Туреччини та відправилася в похід по Лікійці. 17.10 один з членів групи зчинив суїцид… Потім були допити, суд вночі, який встановив заборону виїзду учасників групи – сімох осіб – з Туреччини до завершення судово-медичної експертизи", – розповіла жінка.

Вона додала, що тіло померлого передали в Україну та поховали ще 22 жовтня, однак інші учасники групи лишаються в Туреччині.

"Завтра буде 3 тижні з дня трагедії. Ми не змогли вилетіти по своїх квитках, бо стоїть id заборона. Коли будуть результати – невідомо. Спочатку йшлося про 1 тиждень, потім про 2, наразі строки взагалі невизначені. Перетнути турецький кордон не можемо", – заявила Громико.

Вона наголосила, що в учасників групи вже закінчуються кошти, всіх їх вдома чекають родини та діти, через неочікувану перерву виникла загроза втрати робочих місць.

"Українське консульство на наші запити та прохання допомогти відповідає, що "в такій ситуації допомога не передбачена законодавством" та на прохання робити запити, кажуть, що не можуть впливати на дії турецької сторони", – пише українка.

українці застрягли у Туреччині

українських туристів не випускають з Туреччини

Нагадаємо, що влітку у Греції застрягли 500 українців. Тоді МЗС України організувало авіарейси для повернення їх додому.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme