Ситуація покращилася: У МОЗ заявили про спад COVID-захворюваності в Україні

Вперше за останній місяць у нашій державі спостерігається стабілізація ситуації з коронавірусом

Журналіст стрічки новин
Ситуація покращилася: У МОЗ заявили про…
Фото: Depo.ua

Така тенденція почалась на тиждень раніше, ніж це прогнозували у Міністерстві охорони здоров'я. Минулого тижня в Україні зафіксували 235 256 випадків коронавірусної хвороби, що на 7600 випадків менше у порівнянні з попереднім тижнем.

Про це повідомив глава МОЗ Віктор Ляшко під час брифінгу, інформує Depo.ua.

"Після 4 тижнів стрімкого зростання кількості нових випадків COVID-19 в Україні, починаємо спостерігати перші ознаки стабілізації. Вперше за останні чотири тижні тижнева кількість виявлених випадків і госпіталізованих припинила зростання і демонструє спад. Ознаки стабілізації епідемічного процесу спостерігаються на тиждень раніше ніж це показували наші прогнози", – сказав Ляшко.

Міністр розповів, що минулого тижня до лікарні з підозрою на коронавірус чи підтвердженим діагнозом потрапили 24 575 хворих, що також на тисячу менше, ніж минулого тижня.

Він зауважив, що від початку росту захворюваності зареєстровано зниження тижневої кількості нових випадків на території дев’яти регіонів і найпомітніше зниження показника фіксувалося у Вінницькій (- 38%) та Івано-Франківській (-37%) областях.

"При цьому зниження тижневої захворюваності в Івано-Франківській області спостерігається другий тиждень поспіль, що свідчить про проходження пікового періоду", – пояснив Ляшко.

Міністр додав, що найбільше за тиждень зросла кількість нових випадків на території Києва (+51%). Лідером приросту нових випадків минулого тижня стала Запорізька область.

"За попередньою оцінкою, летальність від коронавірусної хвороби знизилась втричі, у порівнянні з "Дельта"-хвилею, та вдвічі, у порівнянні з середнім значенням у 2020 році", – резюмував Ляшко.

Нагадаємо, що на початку минулого тижня глава МОЗ Віктор Ляшко повідомив, що зараз Україна вийшла на пік захворюваності на коронавірус. За його словами, цей етап хвилі коронавірусу відбувається без серйозних навантажень на стаціонарну медичну допомогу.

Нині в Україні три області відповідають показникам "жовтої" зони карантину, тоді як п'ять – перебувають у "червоній". Зокрема, йдеться про Закарпатську, Івано-Франківську, Луганську, Рівненську, Хмельницьку області.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme