Скасування безвізу і квоти на в'їзд: Ізраїль відмовився приймати біженців з України

В Ізраїлі встановили квоту на в'їзд 5000 українців, частину країна вже прийняла

Журналіст стрічки новин
Скасування безвізу і квоти на в'їзд: Ізр…
Фото: Рixabay

Ізраїль зупинив дію безвізового режиму для України, тепер в країну можна в'їхати за спецдозволом від МВС Ізраїлю, який виконуватиме функцію візи.

Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на посольство України в Ізраїлі.

Як повідомляють українські дипломати, 13 березня МВС Ізраїлю встановило такі правила в’їзду для українців в країну.

  • Встановлено квоту для 5000 громадян України, які зможуть в’їхати в країну. Частину квоти Ізраїль вже прийняв та прийматиме надалі.
  • Прибуття до Ізраїлю та посадка на рейс(и) здійснюються за умови наявності попереднього дозволу МВС Ізраїлю.
  • Якщо громадянин України бажає приїхати на запрошення громадянина Ізраїлю, громадянин Ізраїлю зобов'язаний підписати декларацію для запрошеного на сайті Управління з питань народонаселення та імміграції за допомогою електронної анкети.
  • Громадяни України, які подають заяву на приїзд до Ізраїлю, мають заповнити електронну заявку на сайті міністерства закордонних справ Ізраїлю.
  • Відповідь на запит заявника буде надіслана на електронну адресу заявника.
  • Якщо заявник прибув до країни на запрошення громадянина Ізраїлю, який проживає в Ізраїлі, запрошений заявник повинен отримати запрошення від громадянина Ізраїлю перед заповненням заявки на сайті МВС.

Посольство рекомендує українцям перед поїздкою в Ізраїль врахувати таке:

  • Ізраїль не приймає біженців з України;
  • Урядом Ізраїлю визначені пріоритетні категорії осіб, які можуть в’їхати в Ізраїль за певних умов (наприклад, подружжя/діти-громадян України та громадян Ізраїлю, які постійно проживають в Україні; громадяни, які раніше подали прохання на возз'єднання сім'ї з громадянами Ізраїлю; члени сімей Ізраїльтян першої лінії спорідненості; нові репатріанти та особи , які мають єврейське коріння);
  • Особи, які намагаються в’їхати до Ізраїлю в статусі туристів (наприклад, щоб перечекати завершення війни в Ізраїлі чи до  або родичів, які не мають статусу в Ізраїлі) не можуть безперешкодно в’їхати в країну;
  • Перед поїздкою до Ізраїлю обов’язково консультуйтесь з ізраїльськими адвокатами, більшість яких наразі надають безкоштовну юридичну консультацію.

Голова ОПУ Андрій Єрмак, назвав такі дії Ізраїлю недружнім кроком.

"Ми вдячні Ізраїлю за ті зусилля, яких він докладає для досягнення миру в Україні. Однак останні рішення ізраїльського керівництва, спрямовані на обмеження прийому українців, м'яко кажучи, викликають подив. Вважаємо призупинення безвізу й впровадження системи електронних дозволів МВС на в'їзд до Ізраїлю для громадян України недружнім кроком, який потребує негайного виправлення. Ми будемо жорстко й оперативно реагувати на будь-які кроки, що шкодять інтересам України та українців", – написав Єрмак у Facebook.

Допис Єрмака

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський запропонував прем'єр-міністру Ізраїля Нафталі Беннету виступити посередником у переговорах з російським лідером Володимиром Путіним.

5 березня ЗМІ писали, що прем'єр Ізраїлю таємно зустрівся з Путіним. Уточнювалося, буцімто зустріч відбулась у Москві та "з благословення адміністрації США".

Повідомлялося також, що стали відомі шість ультимативних вимог Путіна до України.

Згідно з інформацією ЗМІ, прем'єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннет рекомендував Володимирові Зеленському згодитись на умови Росії щодо припинення війни.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme