"Слуг народу" збирають для ухвалення законопроекту про дистанційне голосування, – ЗМІ

Керівництво парламентської фракції партії "Слуга народу" працює над тим, аби зібрати на засідання Верховної Ради 15 лютого максимальну кількість нардепів
 

Журналіст відділу новин
"Слуг народу" збирають для ухвалення зак…
Фото: ВРУ

Голоси депутатів необхідні для ухвалення законопроекту про дистанційне голосування у Верховній Раді.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "ДС".

"Нещодавно під час наради за участі спікера Руслана Стефанчука було ухвалене рішення щодо необхідності запровадження дистанційного голосування у ВР. Відповідний законопроект заплановано винести на розгляд ВР на пленарному засіданні 15 лютого. Водночас через чергову хвилю коронавірусу у фракції "Слуга народу" хворіє близько 30 нардепів, тому керівництво фракції намагається максимально мобілізувати депутатів, аби отримати необхідні для ухвалення законопроекту голоси. Вочевидь, цим пояснюється і заборона на виїзд за межі країни для нардепів "Слуги народу", про що у неділю, 13 лютого, повідомила низка телеграм-каналів", – пише видання з посиланням на власні джерела.

Законопроект, що дозволить депутатам голосувати дистанційно, було анонсовано спікером Русланом Стефанчуком ще у грудні минулого року. Перший заступник Голови ВР Олександр Корнієнко 9 лютого 2022 року заявив, що механізм дистанційного голосування потрібен на випадок надзвичайних дій. Водночас він відзначив, що головні перепони на шляху ухвалення цього законопроекту лежать у політичній площині, оскільки низка політичних сил виступить проти такого рішення.

За даними джерела "ДС", під час засідання 15 лютого також будуть розглянуті зміни до бюджету, зокрема начебто планується перекинути 50 млрд грн з будівництва доріг на посилення обороноздатності країни. ЗМІ повідомляють, що бюджетний комітет збереться на засідання пізно ввечері 14 лютого.

З цією метою Офіс президента і керівництво парламенту просять усіх депутатів, зокрема й від партії "Слуга народу", повернутися в країну якнайшвидше, щоб не пропустити засідання Верховної Ради на наступному тижні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що законопроект, який передбачатиме можливість дистанційного голосування для народних депутатів, буде розглянуто у Верховній Раді після Нового року.

Читайте також: Складні часи потребують швидких і сильних рішень

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme