"Слугам" байдуже, чи є в скандального Гогілашвілі російський паспорт

У фракції "Слуга народу" вважають, що великого значення не має той факт, що звільнений заступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі може мати російський паспорт

Журналіст стрічки новин
"Слугам" байдуже, чи є в скандального Го…
Фото: Facebook Олександра Гогілашвілі

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія не бачить великого суспільного значення у розслідуванні щодо можливого російського громадянства звільненого заступника міністра внутрішніх справ Олександра Гогілашвілі.

Про це Арахамія заявив журналістам на брифінгу, передає Depo.ua з посиланням на "Громадське".

"Я не бачу такого великого суспільного значення у цьому процесі. Ну, був заступник – немає вже заступника. Далі рухаємося", – відповів Арахамія на запитання журналістки, чи зацікавлена монобільшість розслідувати призначення заступником очільника МВС людини, яка може мати російський.

Нардеп додав, що СБУ та МВС проводять спецперевірку будь-яких чиновників категорії А.

"Чи потрібно вдосконалювати цей процес? Я вважаю, що за неправильне декларування громадянства потрібно запровадити кримінальну відповідальність. Тоді, мені здається, ситуація владнається", — вважає політик.

Нагадаємо, 11 грудня заступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі влаштував скандал на одному з блокпостів у Донецькій області. Гогілашвілі накинувся з обвинуваченнями на правоохоронців, які зупинили автівку посадовця, щоб перевірити документи.

За даними ЗМІ, Гогілашвілі має чинний паспорт громадянина Російської Федерації та індивідуальний податковий номер. Гогілашвілі отримав паспорт громадянина Російської Федерації (номер 6004531705) 12 листопада 2003 року у Ленінському районі Ростова-на-Дону. Також він має чинний індивідуальний податковий номер РФ 616404621705. Інформація підтверджується базою даних Федеральної податкової служби РФ.

Журналістам також вдалося отримати документи із російської бази даних, які свідчать про те, що Гогілашвілі притягувався до кримінальної відповідальності у 1998 році за підробку документів. А от інформації про відбутий термін покарання та дату звільнення в отриманих журналістами документах немає. Ймовірно, термін був умовним і Гогілашвілі не етапували до місць позбавлення волі. 

13 грудня Гогілашвілі звільнили з посади заступника міністра внутрішніх справ України за власним бажанням.

Повідомлялося також, що Гогілашвілі внесли в базу даних сайту "Миротворець".

Читайте також: Кого покарають за скандал на блокпості: Гогілашвілі, чи тих, хто його зупинив

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme