На годину запитань до уряду в Раді викликають очільника МЗС Кулебу

Очільник партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко повідомив, що на годину запитань до уряду у Верховній Раді варто було би запросити міністра закордонних справ Дмитра Кулебу

Ірина Костенко
Шеф-редактор стрічки новин
На годину запитань до уряду в Раді викли…
Фото: Прес-служба МЗС

Це пов'язано з тим, що впродовж літніх канікул, доки народні обранці не збиралися у парламенті, Міністерство закордонних справ (МЗС) продовжувало активну роботу над низкою важливих питань.

Про це Корнієнко заявив під час спілкування з журналістами, передає Depo.ua.

"На годину запитань до уряду будемо запрошувати Дмитра Кулебу. Тому що у нас за останні часи, доки Рада не працювала, дуже багато було подій міжнародних. І "Кримська платформа", яка дуже вдало пройшла. І ми хочемо зрозуміти, чи є до нас якісь побажання, до депутатського корпусу. Чи потрібно нам ухвалювати якісь законодавчі акти, постанови, як нам далі рухатися", – пояснив він.

Корнієнко зазначив, що йдеться також і про візит делегації України на чолі президента Володимира Зеленського та першої леді у США.

"Ми, як Верховна Рада, не можемо визивати звітувати президента. Він звітує перед українським народом раз на п'ять років. Але ми можемо викликати міністра закордонних справ, якого ми призначаємо, щоб він нам відзвітував. Що там, до чого домовилися. І, знову ж таки, які задачі перед нами є тепер", – уточнив нардеп.

За словами Корнієнка, успіхи України на міжнародній арені за останні кілька місяців тепер необхідно перетворити на реальні дії і "парламентські справи".

Під час голосування на погоджувальній раді парламенту нардепи вирішили підтримати пропозицію Корнієнка і викликати на годину запитань до уряду саме Кулебу.

Нагадаємо, дещо раніше народний депутат від "Слуги народу" та голова комітету парламенту з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев повідомив, що впродовж вересня Верховна Рада має розглянути низку важливих законопроектів. На його думку, роботу народних обранців не оминуть і "скандали та інтриги".

Повідомлялося також, що у Верховній Раді хочуть провести "морський день. Народі депутати з фракції партії "Слуга народу" пропонують присвятити цілий пленарний день розгляду законопроектів щодо портової сфери та морегосподарського комплексу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme