Україна пропонує США створити зону вільної торгівлі

Україна прагне досягнути угод про безвізовий режим та зону вільної торгівлі із США

Редактор стрічки новин
Україна пропонує США створити зону вільн…
Фото: ssu.gov.ua

Україна хоче створити зону вільної торгівлі зі Сполученими Штатами Америки. Це питання обговорювалося під час візиту президента Володимира Зеленського до Вашингтона.

Про це розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі програми "Свобода слова на ICTV", передає Depo.ua.

Міністр зазначив, що українська сторона вже давно обговорює зі США, Британією та Канадою безвізовий режим, але під час візиту до Вашингтону була висловлена нова ініціатива.

"У нас є інша ініціатива, яку ми запропонували американцям, – це зона вільної торгівлі між Україною і США", – сказав він.

На думку Кулеби, створення такої зони підніме економіку України і надасть їй фінанси для ведення війни.

"Тому що ми хочемо зміцнювати нашу економіку, і ми всі з вами розуміємо, що для того, щоб воювати, потрібні гроші", – зазначив глава МЗС.

Він привів у приклад Польщу, у якій, за його словами, сильна економіка, що дозволяє створювати резерви і витрачати їх потім на оборону.

Також Кулеба заявив, що Київ регулярно піднімає питання про отримання безвізового режиму в'їзду на територію США для українських громадян.

"Ми постійно піднімаємо з американськими партнерами питання безвізу. До речі, з Канадою також, і з Великою Британією, і ми вже просунулися в цих питаннях, там політика малих кроків, тому що дуже консервативною є політика цих країн", – сказав він.

Як відомо, зона вільної торгівлі – це угода, для учасників якої скасовуються митні збори і податки. У більшості випадків умови зони вільної торгівлі поширюються на всі товари, крім продуктів сільського господарства.

Нагадаємо, раніше заступник міністра економіки – торговий представник України Тарас Качка заявив, що підписання двосторонніх угод про зону вільної торгівлі з партнерами у всьому світі є пріоритетом для України у зовнішньоекономічній політиці. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme