"Слуги народу" хочуть покарати Тищенка і Лероса через бійку в Раді: Вже придумали як

Народні депутати від "Слуги народу" вирішили покарати свого колегу по фракції Миколу Тищенка та позафракційного нардепа Гео Лероса через конфлікт, який стався сьогодні, 9 вересня, у Верховній Раді

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
"Слуги народу" хочуть покарати Тищенка і…
Скріншот

За словами члена фракції Тараса Тарасенка, після штовханини між двома депутатами, яка відбулася під час пленарного засідання, "слуги" провели коротку нараду партії.

Саме там вони вирішили, що обох депутатів потрібно притягти до відповідальності. Про це повідомив "слуга" Тарасенко під час ефіру на телеканалі "Україна 24", пише Depo.ua.

"Ми провели нараду коротку партії і вирішили таким чином повернутися до регламентного комітету і притягнути до відповідальності, клопотати про притягнення до відповідної відповідальності обох депутатів", – сказав Тарасенко.

Зазначимо, що Тишенку та Леросу можуть заборонити брати участь у п'яти пленарних засіданнях. Саме таке покарання передбачене Регламентом через порушення депутатської етики та поведінки.

Своєю чергою, голова фракції Давид Арахамія вважає, що такий вид покарання є найжорсткішим.

"Завжди в конфлікті винні дві сторони. Тому мені здається, що треба прибрати обох, щоб вони трошки поміркували", – сказав він.

За його словами, депутати вже звернулися до спікера Ради Дмитра Разумкова, щоб він направив відповідне подання до Регламентного комітету. Прогнозується, що рішення ухвалять наступного тижня.

Депутат зазначив, що буде підтримувати таке рішення і агітуватиме інших колег голосувати.

"Якщо ми зараз не створимо якийсь механізм превенції таких подій, вони будуть через день... І будуть всі битися в цьому парламенті. Треба щось робити. У нас тільки один зараз, на жаль, є інструмент, яким чином можна покарати депутата за те, що він якось себе поводить у Верховній Раді. Тому ми спробуємо це зробити. Це превенція для всіх інших. Якщо всі інші побачать, що це працює, тоді вони просто не будуть цього робити", – додав політик.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що кум Єрмака Тищенко напав на Лероса в парламенті через наїзд на Зеленського. Це сталося під час виступу Лероса з трибуни Верховної Ради.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme