Кум Єрмака Тищенко напав на Лероса в Раді через наїзд на Зеленського (ФОТО, ВІДЕО)

Під час засідання Верховної Ради 9 вересня сталася штовханина між двома народними обранцями

Журналіст відділу новин
Кум Єрмака Тищенко напав на Лероса в Рад…
Фото: Скріншот

Сутичка виникла між позафракційним нардепом Гео Леросом і "слугою народу" Миколою Тищенком.

Про це повідомляє Depo.ua.

"Єдина ТСК, яка на сьогодні повинна звітувати у цій залі – це стосовно зриву спецоперації по "вагнерівцям". Нас, українців, цікавить, хто з цієї парочки – пан (президент Володимир, – ред.) Зеленський, чи його секретарша (глава Офісу президента Андрій, – ред.) Єрмак – злили цю спецоперацію. Пане Зеленський, ви можете скільки завгодно призначати своїх друзів на керівні державні посади. Але ви перетворюєте цю країну на мафію. На філіал мафії", – наголосив Гео Лерос під час виступу з трибуни Ради.

Після цього Тищенко підійшов до нього, відвернув мікрофон і став відводити від трибуни.

Внаслідок опору Лероса, сталася штовханина. Низка народних депутатів підійшли аби "допомогти" колегам розібратися, інші знімали те, що відбувається, на телефони.

Сутичка Гео Лероса і Миколи Тищенка у Раді через "вагнергейт" і Зеленського - скріншот

Сутичка Гео Лероса і Миколи Тищенка у Раді через "вагнергейт" і Зеленського - скріншот 2

Сутичка Гео Лероса і Миколи Тищенка у Раді через "вагнергейт" і Зеленського - скріншот 3

Сутичка Гео Лероса і Миколи Тищенка у Раді через "вагнергейт" і Зеленського - скріншот 4

Сутичка Гео Лероса і Миколи Тищенка у Раді через "вагнергейт" і Зеленського - скріншот 5

Фото: Скріншот

Нагадаємо, раніше журналіст-розслідувач видання Bellingcat Христо Грозєв повідомив, що розслідування справи під назвою "Вагнергейт" фактично завершене. Але, зазначив він, постійно з'являються нові свідки – у той чи інший бік. Крім того, Грозєв розповів, що відбуваються певні звільнення людей, причетних до цієї справи, що також впливає на підготовку матеріалів.

Згодом він уточнив, що прем'єра фільму Bellingcat про "вагнерівців" запланована на початок наступного року. За словами Грозєва, розслідування про спецоперацію українських спецслужб із затримання "вагнерівців" вийде у декількох форматах. Грозєв також анонсував, що текстові розслідування вийдуть на CNN вже у вересні.

Нещодавно телеканал CNN оприлюднив статтю, в якій стверджує – з посиланням на колишніх офіцерів української розвідки –  що американська розвідка нібито знала та підтримувала спецоперацію щодо затримання членів приватної військової компанії "Вагнера".

Водночас в "ЄС" закликали негайно створити ТСК щодо "вагнергейту".

Довідка: 29 липня 2020 року в Білорусі затримали банду російських найманців, серед яких були бойовики з Донбасу.

14 серпня Олександр Лукашенко, який де-факто виконує обов'язки президента Білорусі, віддав затриманих під Мінськом "вагнерівців" Росії.

17 серпня народний депутат України Олексій Гончаренко звинуватив оточення президента України Володимира Зеленського у зливі ворогам секретної інформації про таємну спецоперацію українських спецслужб з затримання російських бойовиків у Білорусі.

18 серпня головний редактор видання "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов заявив, що Володимир Зеленський звільнив начальника ГУР МО Василя Бурбу за вимогу розслідувати провал операції із захоплення "вагнерівців", відкладеної главою ОП Андрієм Єрмаком.

6 вересня народний депутат Володимир Ар'єв оприлюднив протокол СБУ з прізвищами "вагнерівців", а також їхні квитки на рейс до Стамбула.

Тоді ж, у 2020 році, стало відомо, що проект Bellingcat Еліота Хіггінса знімає фільм про так звану справу "вагнерівців" для Netflix.

Повідомлялося, нібито перша частина фільму Bellingcat має вийти у березні 2021 року. Керівник проекту Христо Грозєв заявляв, нібито розслідувачі виявили докази того, що спецоперацію із затримання "вагнерівців" організовувала Служби безпеки України.

11 березня головний редактор видання "Цензор.нет" Юрій Бутусов, а також народний депутат від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко повідомили, що Христо Грозєв 10 березня провів у Києві зйомки для фільму про обставини зриву операції щодо ПВК "Вагнер".

За словами Бутусова, Грозєву телефонував глава Офісу президента Андрій Єрмак, і сам "запропонував зустрітися й попросив записати для фільму інтерв'ю з державними діячами, які представлять у фільмі позицію Офісу президента в цій справі".

Також Бутусов повідомляв, що Грозєв записав інтерв’ю з агентами НАБУ, високопосадовцями Міністерства оборони та п’ятим президентом Петром Порошенком.

Водночас в Офісі президента спростували інформацію, що до нього приїжджали розслідувачі з Bellingcat, аби взяти коментар для свого фільму.

Згодом президент Володимир Зеленський підтвердив, що операція із затримки "вагнерівців" існувала, але Україна не хотіла брати у ній участь.

Читайте також: Ліки від німоти: Навіщо Bellingcat знову лякає Банкову фільмом про "вагнерівців"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme