"Слуги народу" збирають позачерговий з'їзд партії: Коли зустрінуться та про що говоритимуть

У понеділок, 6 вересня, відбудеться позачерговий з'їзд політичної партії "Слуга народу"

Ірина Костенко
Шеф-редактор стрічки новин
"Слуги народу" збирають позачерговий з'ї…
Фото: Прес-служба СН

На ньому делегати обиратимуть кандидатів у народні депутати на проміжних виборах у регіонах, а також вирішуватимуть поточні моменти щодо партійної роботи.

Про це повідомила нардеп від "слуг" Леся Забуранна у своєму Facebook, передає Depo.ua.

"Як народний депутат, можу з усією відповідальністю сказати: мало виграти вибори, мало стати номінальним депутатом будь-якого рівня. Головне – виправдати довіру своїх виборців і не підвести твою партію. Тому визначення кандидатів на довибори у регіонах – важливий і відповідальний крок", – наголосила вона.

Забуранна розповіла також, що у зв’язку з цим столична організація політичної партії "Слуга народу" провела збори.

На них делегатом від столиці на з’їзд було обрано голову фракції "слуг" у Київраді Андрія Вітренка.

"Слуги народу" збирають позачерговий з"їзд партії: Коли зустрінуться та про що говоритимуть

За словами нардепки від "слуг" Євгенії Кравчук, у них дійсно буде "невеликий робочий з'їзд", оскільки на ньому не буде великої кількості делегатів.

Відбудеться захід ввечері понеділка, 6 вересня.

"Буде спільне засідання політради і ради регіонів – це два таких органи партійних. Також буде низка робочих питань", – додала Кравчук.

За її словами, основними питаннями на з'їзді будуть:

  • висунення кандидатів на виборах, які мають відбутися наприкінці жовтня (мажоритарні округи на Херсонщині та Черкащині);

  • зміни до контрольно-ревізійної комісії.

"Також ми розпочнемо підготовку (дамо перші розпорядження) до більш масштабної події, яка буде у листопаді – форум депутатів від "Слуги народу" різних рівнів. Переважно йдеться про місцеве самоврядування", – уточнила нардеп.

Вона також підтвердила, що від "Слуги народу" вже є кандидати на проміжні вибори, однак поки що відмовилася називати конкретні прізвища.

"Я впевнена, що вони є. Але було б доречніше, якби було б засідання партії і ми обрали б цих кандидатів. До цього жодні рішення і жодні заяви не матимуть юридичної ваги. У понеділок ввечері (6 вересня, – ред.) будуть озвучені прізвища кандидатів", – наголосила вона.

"Слуга" Олександр Качура у коментарі журналістам також підтвердив, що на з'їзді будуть визначені кандидати в Раду на проміжних виборах у 184 і 197 округах.

Крім того, нардеп уточнив, що питання виборів мера Харкова у порядку денному наразі немає. За його словами, голосування за градоначальника має відбутися 31 жовтня.

Нагадаємо, на неділю, 31 жовтня, Центральна виборча комісія (ЦВК) призначила проміжні вибори народних депутатів в одномандатних виборчих округах №184 (Херсонська область) та №197 (Черкаська область).

Таке рішення ухвалили у зв’язку з тим, що раніше обрані в округах народні депутати були достроково позбавлені мандатів, оскільки народного депутата Ігоря Колихаєва (184-й округ) було обрано Херсонським міським головою на місцевих виборах 2020 року, а народного депутата Олександра Скічка (197-й округ) призначено головою Черкаської ОДА.

1 вересня в одномандатних виборчих округах №184 та №197 розпочався виборчий процес проміжних виборів народних депутатів.

ЗМІ повідомляли також, що партія "Слуга народу" може висунути на довибори до Верховної Ради за 197 округом міського голову Золотоноші Віталія Войцехівського. 

За словами очільника "слуг" Олександра Корнієнка, рішення про розгляд кандидатури Войцехівського ухвалили після перемовин із депутатами різних рівнів на Черкащині. Водночас остаточне рішення з цього питання ухвалить політична рада партії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme