"Слуги" вже хочуть виключити Буймістер з фракції, бо вона єдина серед них не підтримала закон про олігархів

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія виступає за виключення народної депутатки Людмили Буймістер, яка не проголосувала за закон про олігархів

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
"Слуги" вже хочуть виключити Буймістер з…
Фото: Facebook Давида Арахамії

За його словами, велика кількість народних депутатів підходять з пропозицією виключити Буймістер з фракції через її рішення.

Голова "слуг" зауважив, що нардепка не проти свого виключення, повідомляє "Українська правда", передає Depo.ua.

"Багато моїх депутатів зараз підходять і кажуть, що пані Буймістер треба виключати з фракції за таку "червону позицію". Я знаю, що пані Буймістер не проти того, щоб її виключали. Ми будемо вирішувати: чи ми будемо її мучити – і нехай вона залишається у фракції, чи… Я думаю, що треба з нею спілкуватися", – сказав Арахамія.

Він додав, що "з точки зору партійної дисципліни" рішення Буймістер спонукає до виключення її з фракції. Втім, Арахамія підкреслив, що рішення буде ухвалювати 70% "слуг" на засіданні. Зокрема, відповідне рішення можуть розглянути у Трускавці.

"Я вважаю, що з точки зору партійної дисципліни треба включати. Але це буде вирішувати 70% фракції на засіданні. Можливо, зробимо це в Трускавці", – резюмував нардеп.

Нагадаємо, дещо раніше Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому проект закону №5599 про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів).  Він, серед іншого, передбачає створення реєстру олігархів.

Відповідно до законопроєкту, рішення про визнання особи такою, яка має значний економічний або політичний вплив у суспільному житті (олігархом), приймається РНБО на підставі подання уряду, члена РНБО, Національного банку, Служби безпеки або Антимонопольного комітету.

Зазначимо, за законопроект проголосували 229 нардепів від фракції "Слуга народу", однак Буймістер не підтримала таке рішення. Також за проект проголосували 18 нардепів від "Партії "За майбутнє", 11 – від "Голосу", 15 – від групи "Довіра" та шестеро – позафракційних.

Читайте також: Тарута, ЮКОС та освіта в Москві: Що відомо про "слугу" Буймістер, яка не підтримала закон про олігархів

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme