"Слуги" зареєстрували законопроект про Держконцерн телебачення і радіомовлення України

Народні депутати зареєстрували законопроект №6430 про Державний інформаційний концерн телебачення і радіомовлення України у Верховній Раді 15 грудня

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
"Слуги" зареєстрували законопроект про Д…
Скріншот

Ініціатором проекту закону вказаний народний депутат від "Слуги народу" Олег Дунда.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на картку відповідного документа на сайті парламенту.

Також серед ініціаторів вказані "слуги" Микита Потураєв, Олександр Мережко, Дмитро Наталуха, Анастасія Радіна та Юрій Арістов. Водночас в ініціаторах вказана народна депутатка від "Європейської Солідарності" Іванна Климпуш-Цинцадзе

Нагадаємо, ще в жовтні тоді перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко анонсував оновлення телеканалу "Рада" і газети "Голос України". Він наголосив, що стосунки Верховної Ради з медіа мають стати більш прогнозованими – "без раптових рішень, які потім треба відміняти і довго пояснювати, що ти зробив". 

Згодом народна депутатка від "Європейської Солідарності" Іванна Климпуш-Цинцадзе повідомила, що чинна влада планує змінити формат роботи парламентського телеканалу "Рада". За її інформацією, з 15 грудня брифінги народних депутатів і засідання комітетів вже не транслюватимуться в повному обсязі. А мають розповідати журналісти "про звитяги Кабінету міністрів та Офісу президента". 

Довідка: Державне підприємство "Парламентський телеканал "Рада" – український етерний, цифровий та супутниковий телеканал. Нині основна мета його діяльності – висвітлення роботи Верховної Ради України.

До січня 2014 року він функціонував у структурі Дирекції телерадіопрограм Управління справами Апарату ВРУ.

З 1 січня 2017 телеканал розпочав мовлення у "цифровому" форматі DVB-T на 43 каналі (650 МГц). Етер доступний у цифровому форматі для глядачів м. Києва та Київської області. Надалі у планах телеканалу – розпочати мовлення у "цифрі" на всю територію України.

Телеканал також мовить у кабельних мережах та на супутнику.

1 вересня 2018 року телеканал почав мовлення у цілодобовому мультиплексі MX-5 цифрової етерної мережі.

Читайте також: Хто замінить олігархів: Чи стане українське телебачення копією російського

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme