Парламентський телеканал "Рада" можуть змінити: Про що йдеться

Народний депутат від "Європейської Солідарності" Іванна Климпуш-Цинцадзе повідомила, що чинна влада планує змінити формат роботи парламентського телеканалу "Рада"

Журналіст відділу новин
Парламентський телеканал "Рада" можуть з…
Фото: Скріншот

За словами Климпуш-Цинцадзе йдеться, зокрема, про урізання обсягу брифінгів нардепів і засідань комітетів ВРУ. Крім того, під "обмеження" можуть потрапити опозиційні народні обранці, яких запрошують на цей телеканал.

Про це вона заявила під час виступу з трибуни Верховної Ради, передає Depo.ua.

"Подій поганих настільки багато, що таке враження, що влада свідомо виснажує суспільство цими подіями і свідомо допомагає ворогу. Щодня країна здригається якихось від нових зашкварів", – заявила нардеп.

Крім того, Климпуш-Цинцадзе згадала про тиск Банкової на низку ЗМІ та медіа.

"Атаки на телеканал "Прямий", атаки на суспільного мовника, атаки й тиск на Kyiv Post, закручування рук журналістам "Радіо Свобода" у державному банку… Не такий вже канал тепер і "Україна 24". Це все не закінчується. Нещодавно, велика кількість людей, які не передплачують "Урядовий кур'єр", отримали такий собі вісник Кабінету міністрів з одами, тарифними одами самим собі, який був розісланий мільйонним накладом", – пояснила нардеп.

Вона також поінформувала суспільство про те, що влада планує "не тільки далі розвивати свій пропагандистський телеканал "Дом", але з іншого телеканалу – парламентського – зробити ще один пропагандистський інструмент".

"За моєю інформацією з 15 грудня брифінги народних депутатів і засідання комітетів вже не транслюватимуться в повному обсязі. А мають розповідати журналісти про звитяги Кабінету міністрів та Офісу президента. Більше того, журналістам каналу "Рада" забороняють запрошувати в такій кількості опозиційних депутатів. Ми, як парламент, маємо божевілля це авторитарне зупинити", – підсумувала Климпуш-Цинцадзе.

Нагадаємо, дещо раніше "слуги народу" назвали канали Ріната Ахметова олігархічними та офіційно заявили, що їх бойкотуватимуть. За словами нардепів від провладної політсили, впродовж останніх місяців телеканали "Україна 24" та "Україна" перетворились на "відверто пропагандистські "ДТЕК-24" і "Олігарх".

Довідка: Державне підприємство "Парламентський телеканал "Рада" – український етерний, цифровий та супутниковий телеканал. Нині основна мета його діяльності – висвітлення роботи Верховної Ради України.

До січня 2014 року він функціонував у структурі Дирекції телерадіопрограм Управління справами Апарату ВРУ.

З 1 січня 2017 телеканал розпочав мовлення у "цифровому" форматі DVB-T на 43 каналі (650 МГц). Етер доступний у цифровому форматі для глядачів м. Києва та Київської області. Надалі у планах телеканалу – розпочати мовлення у "цифрі" на всю територію України.

Телеканал також мовить у кабельних мережах та на супутнику.

1 вересня 2018 року телеканал почав мовлення у цілодобовому мультиплексі MX-5 цифрової етерної мережі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme