Служба зовнішньої розвідки оскаржить поновлення Семочка на посаді

Служба зовнішньої розвідки (СЗР) оскаржить рішення Окружного адміністративного суду міста Києва (ОАСК) щодо поновлення Сергія Семочка на посаді першого заступника голови Служби

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Служба зовнішньої розвідки оскаржить пон…
Фото: Pixabay

Призначення на посаду у 2018 році відбувалося без дотримання відповідних вимог чинного законодавства.

Суд досліджував виключно питання звільнення та соціального захисту Семочка, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу СЗР у Facebook.

"Суди всіх інстанцій досліджували лише питання звільнення та соціального захисту зазначеного військовослужбовця, не заглиблюючись у проблеми призначення, які розслідує ДБР", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на момент призначення Семочка на посаду, у СЗР була лише одна посада першого заступника, на якій вже перебував інший військовослужбовець.

"На той час у СЗРУ була лише одна посада першого заступника, зайнята іншим військовослужбовцем. Попри відсутність у штаті вакантної посади, С. Семочко був призначений без дотримання відповідних вимог чинного законодавства", – повідомили у СЗР

Також уточнюється, що порядок призначення Семочка на посаду та отримання ним відповідного грошового забезпечення під час служби в СЗР нині є предметом кримінального провадження.

"Ця ситуація змушує СЗРУ вирішувати залишену нам проблему в комплексі: забезпечуючи соціальний захист С.Семочка, як і будь-якого військовослужбовця, відстоювати об'єктивну істину і в законний спосіб вирішувати раніше створені проблеми", – додали у повідомленні.

Служба зовнішньої розвідки оскаржить поновлення Семочка на посаді

Нагадаємо, справу за позовом Семочка було відкрито ще в листопаді 2019 року. В грудні провадження в ОАСК зупинили до винесення вердикту Верховного Суду, який паралельно розглядав законність указу Петра Порошенка від 12 квітня 2019 року про його звільнення.

На початку цього року Верховний Суд визнав цей указ незаконним, бо Семочко нібито під час звільнення був на лікарняному. Враховуючи це, у травні 2021 року ОАСК відновив розгляд позову й 11 серпня виніс рішення – суд повністю задовольнив його позов.

16 серпня стало відомо, що Семочко виграв суд про поновлення на посаді заступника голови Служби зовнішньої розвідки.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme