Смартфони для пенсіонерів від Зеленського: Чому їх не можна буде передати онукам

Смартфони, які планують роздати вакцинованим від COVID-19 пенсіонерам за ініціативою президента України Володимира Зеленського, не можна буде передати для користування іншим людям 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Смартфони для пенсіонерів від Зеленськог…
Фото: Рixabay

Телефони будуть прив'язані до конкретних абонентів. А коштуватимуть смартфони для вакцинованих пенсіонерів від чотирьох до п'яти тисяч гривень.

Про це розповів заступник голови Міністерства цифрової трансформації Олексій Вискуб в інтерв'ю порталу dev.ua, передає Depo.ua.

"Нам вдалося домовитися з мобільними операторами, щоб телефони прив'язували до конкретного номера, щоб його не можна було передати комусь іншому", – сказав Вискуб. 

За його словами, SIM-картка буде прив'язана до IMEI телефону та зареєстрована на паспорт. А номер стане відразу фінансовим і буде прив'язаним до паспорта для мінімізації шахрайства. 

Зокрема, уряд веде переговори з різними виробниками мобільної техніки. Серед них – і Samsung. 

Тако представник профільного міністерства розповів про технічні вимоги для апаратів, серед яких і наявність NFC. Ця функція дозволить літнім людям у супермаркетах та аптеках розплачуватися безконтактно за допомогою свого мобільного телефона. 

За попередніми розрахунками один такий смартфон коштуватиме від чотирьох до п'яти тисяч гривень. 

Нагадаємо, поки невідомо, моделі яких смартфонів роздадуть вакцинованим українцям. За словами Зеленського, це буде нова державна програма, яка стартує у квітні 2022 року. Крім смартфона, літні вакциновані українці отримають і пільговий тариф.

Довідка: Нещодавно президент України Володимир Зеленський заявив, що всі вакциновані від коронавірусу українці віком від 60 років отримають від держави безкоштовний смартфон.

Він зазначив, що переваги цифрової держави мають бути доступні усім, незалежно від віку. Тож незабаром усі громадяни України старші 60 років отримають від держави безкоштовний і водночас якісний, сучасний, швидкий смартфон.

Водночас голова Мінцифри Михайло Федоров додав, що окрім смартфону літні вакциновані українці отримають і пільговий тариф.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme