Федоров розповів, коли і як пенсіонери зможуть отримати безкоштовні смартфони

Нова президентська програма, яка передбачає надання вакцинованим пенсіонерам безкоштовних смартфонів, стартує у квітні цього року

Журналіст стрічки новин
Федоров розповів, коли і як пенсіонери з…
Фото: Рixabay

За даними Мінцифри, у квітні почнеться тільки запис на отримання смартфонів для вакцинованих українців віком від 60 років.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на брифінгу під час "Дія Саміт", передає Depo.ua.

Наразі невідомо, коли почнеться другий, і основний, етап. За словами Федорова, це залежить від строків виготовлення самих телефонів. У Мінцифри пообіцяли, що більшість вакцинованих пенсіонерів отримає смартфони вже цього року.

"У квітні почнеться перший етап проекту: запис тих, хто хоче отримати смартфон. Коли почнеться другий етап – отримання смартфонів – залежить від виготовлення самих пристроїв. Ми окремо це анонсуватимемо. Але ми плануємо більшу частину цього проекту реалізувати вже цього року", – сказав міністр.

Нагадаємо, протягом минулої доби в Україні 63 919 людей отримали щеплення проти коронавірусу COVID-19. Станом на 8 лютого від початку вакцинальної кампанії щеплено 15 478 008 людей, з них отримали першу дозу – 15 478 006 людей, отримали дві дози – 14 809 443 людини, отримали додаткову дозу – 20 875 людей, бустерну дозу – 474 203 людини. Загалом проведено 30 782 527 щеплень.

Як відомо, сьогодні, 8 лютого, президент Володимир Зеленський анонсував, що всі вакциновані пенсіонери зможуть отримати смартфон безкоштовно.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme