Смертельно небезпечна хвороба: У Китаї стався спалах пташиного грипу

У Китаї зростає захворюваність на новий штам пташиного грипу, який, за словами експертів, викликає високу смертність

Журналіст стрічки новин
Смертельно небезпечна хвороба: У Китаї с…
Фото: Рixabay

У 2021 році вже зафіксовано 21 зараження людей підтипом пташиного грипу H5N6. Для порівняння – торік таких випадків було лише п'ять.

Про це пише Depo.ua із посиланням на Reuters.

Зазначається, що інфекція досить серйозна, оскільки багато пацієнтів перебувають у критичному стані, а шестеро вже померли.

"Зростання кількості випадків захворювання людей в Китаї в цьому році викликає заклопотаність. Це вірус, який викликає високу смертність", – заявив професор порівняльної патології в медичному центрі університету Еразмус в Роттердамі Тійс Куікен.

Більшість хворих контактували з домашньою птицею, і немає підтверджених випадків передачі вірусу від людини до людини. При цьому повідомляється, що з лютого 2020 року не фіксувалися спалахи H5N6 серед домашніх птахів у Китаї.

Водночас в дослідженні Китайського центру з контролю і профілактики захворювань йдеться, що генетична різноманітність і географічне поширення H5N6 несуть серйозну загрозу для птахівництва і здоров'я людини.

Нагадаємо, що 19 травня в одному із регіонів Китаю був зафіксований спалах пташиного грипу H5N8. А у червні у Китаї зафіксували перше зараження людини пташиним грипом – тоді йшлося про штам H10N3. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme