"Сьогодні настав інший час": Данілов прокоментував ухвалення закону про олігархів

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данилов відреагував на ухвалення закону про олігархів. Він назвав це "точкою вибору"

Журналіст стрічки новин
"Сьогодні настав інший час": Данілов про…
Фото: Офіс президента

За його словами, Україна раз і назавжди повинна позбутися кланово-олігархічної системи.

На думку Данілова, ухвалення закону стало "точкою вибору між майбутнім і минулим", пише Depo.ua з посиланням на його заяву у Facebook.

"Ми могли знову йти старою дорогою з ефектом колії, яка всім набридла і вела до майбутнього без майбутнього, або обрати важку і до цього ніким ще не пройдену дорогу змін і очищення. Сьогодні настав інший час. І час нової дороги. Точка вибору пройдена", – зазначив Данілов. 

Секретар РНБО наголосив, що ухвалення законопроекту було питанням становлення нашої країни як держави й нашого майбутнього.

"Або лишатиметься ситуація, коли десяток осіб концентрують у своїх руках 90% національного багатства, або ми спробуємо побудувати державу рівних можливостей і рівного доступу", – зауважив посадовець.

скріншот

Нагадаємо, що 23 вересня після кількох годин розгляду парламент ухвалив так званий законопроект про олігархів. Документ почне діяти лише через півроку. Ним передбачено створення спеціального реєстру, куди будуть вносити олігархів. Для цього вони повинні відповідати трьом з чотирьох критеріїв: участь у політичному житті, значний вплив на ЗМІ, контроль або володіння монополією, а також наявність активів на суму близько 2,3 млрд гривень.

У документі прописано, що визначення олігархів – це прерогатива РНБО, яку очолює президент. Бізнесмени, які потрапили до реєстру олігархів, будуть зобов'язані подавати електронну декларацію нарівні з чиновниками. Їм буде заборонено фінансувати партії і брати участь у великій приватизації. Крім того, олігархам і держслужбовцям треба буде звітувати про контакти між собою.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme