Сотням журналістів провідних світових ЗМІ не дають акредитацію у зону ООС, – Бутусов

Сотні іноземних журналістів зараз намагаються отримати акредитацію у зону ООС 

Редактор стрічки новин
Сотням журналістів провідних світових ЗМ…
Фото: Прес-центр штабу ООС

Лише 25 із близько 400 іноземних журналістів отримали акредитацію у зону ООС на Донбасі.

Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

"Близько 400 журналістів провідних світових ЗМІ не можуть на цей момент отримати акредитацію для доступу на фронт у район ООС. В результаті тільки 25 іноземних журналістів отримали допуск для висвітлення обстрілів дитячого садка та школи на Донбасі", – повідомив він.

Зокрема, за інформацією Бутусова, один з найбільших німецьких телеканалів ZDF не може отримати доступ для висвітлення ситуації  на фронті.

"І при тому Зеленський та "слуги народу" дозволяють собі робити зауваження на недостатню підтримку у Європі, у Німеччині, зокрема. Так ви ж нічого не робите для того, щоб використати можливість схилити на наш бік громадську думку", – обурюється журналіст.

За його інформацією, жодних адекватних пояснень щодо відмови журналістам в акредитації нема - військові кажуть, що такі вказівки йдуть від керівництва країни.

"Є журналісти які понад місяць в Україні не можуть отримати допуск на фронт", – додав Бутусов.

Журналіст наголосив, що Офіс президента фактично блокує роботу західних ЗМІ у зоні ООС.

"Зараз Україна має найбільші в нашій історії можливості відкрити правду про війну усьому світу, здобути повну перемогу у громадській думці в усьому світі, створити рішучу інформаційну та політичну перевагу над російськими агресорами. Для цього влада має вибачитись за образи журналістів, та нормально організувати висвітлення війни. Бездіяльність влади і недопуск західних медіа у зону бойових дій - це не робота на користь Україні, а робота проти України. Негайно відкрийте доступ світовим медіа на фронт", – написав Бутусов.

Іноземні журналісти не можуть отримати акредитацію у зону ООС

Нагадаємо, вчора, 19 лютого, президент Володимир Зеленський виступив на безпековій конференції у Мюнхені з низкою важливих заяв. Зокрема, український президент зробив акцент на тому, що Україна досі не є членом НАТО та не отримала від Альянсу належну підтримку попри обіцянки його представників.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme