Зеленський виступив із терміновою заявою у Мюнхені: Про що говорив 

Президент України Володимир Зеленський 19 лютого виступив на безпековій конференції у Мюнхені з низкою важливих заяв 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Зеленський виступив із терміновою заявою…
Фото: zelenskiy_official / Instagram

Зокрема, український президент зробив акцент на тому, що Україна досі не є членом НАТО та не отримала від Альянсу належну підтримку попри обіцянки його представників.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на виступ президента на Мюнхенській конференції з безпеки.

"Нам кажуть двері відкриті, але поки що стороннім вхід заборонено. Якщо хтось не хоче нас бачити – скажіть чесно", – сказав український президент. 

Також Зеленський наголосив на тому, що кордонів України стоїть 150 тисяч російських солдатів. Але, попри це, Україна залишається щитом Європи від однієї з найбільших армій.

Україна хоче миру, Росія каже, що не хоче воювати. Хтось з нас бреше. Як так сталося, що у 21 столітті в Європі досі йде війна і гинуть люди, чому вона триває довше, ніж друга світова війна?" – поставив риторичне запитання лідер України. 

Крім цього, Володимир Зеленський вкотре звернув увагу міжнародної спільноти на те, що Україна готова до перемовин із державою-агресоркою в будь-якому форматі. 

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Володимир Зеленський змінив свої плани та терміново вирушив до Мюнхена. Там він зустрівся та поговорив з прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном, канцлером Німеччини Олафом Шольцом, з віце-президентом США Камалою Гарріс, представниками міжнародних фінансових інституцій та іншими партнерами й друзями України.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme