Соцмережі відновлюють роботу після збою. У Facebook вибачилися та запевнили, що витоку даних не було

Соціальні мережі Facebook та Instagram, а також месенджер WhatsApp у ніч проти вівторка, 5 жовтня, почали відновлювати роботу після масштабного збою, який тривав близько семи годин

Редактор стрічки новин
Соцмережі відновлюють роботу після збою.…
Фото: Pixabay

Власник компанії Facebook Марк Цукерберг особисто вибачився перед користувачами за масштабний збій.  

Відповідний допис  з'явився на сторінці Цукерберга у Facebook, передає Depo.ua.

"Facebook, Instagram, WhatsApp і Messenger повертаються до онлайн-роботи. Перепрошую за сьогоднішній збій: я знаю, як сильно ви покладаєтеся на наші сервіси, щоб залишатися на зв'язку з важливими для вас людьми", – написав він.

Водночас Цукерберг не пояснив, чому виникли проблеми та скільки часу буде потрібно для повноцінного відновлення роботи.

вибачення Цукерберга

Компанія Facebook також вибачилася перед користувачами, оприлюднивши звернення у Twitter.

"Величезній спільноті людей і бізнесів по всьому світу, які покладаються на нас: нам шкода. Ми старанно працювали, щоб відновити доступ до наших додатків і сервісів. І з радістю повідомляємо, що відновлюємо роботу", - заявили у компанії.

При цьому у Facebook заявили, що збій в роботі сервісів компанії, а також в Instagram і WhatsApp не привів до розкриття даних користувачів, повідомляє Reuters.

"У нас немає доказів того, що дані користувачів були поставлені під загрозу в результаті періоду збою", – йдеться в заяві компанії.

Крім того, в Facebook підтвердили, що причиною збою стали невдалі зміни програмної конфігурації.

"Наші інженери встановили, що зміни в конфігурації основних роутерів, що відповідають за координацію мережевого трафіку між нашими центрами даних, викликали неполадки, які порушили цю комунікацію", – уточнили в компанії.

Нагадаємо, 4 жовтня у роботі соцмережі Facebook стався масштабний збій. Також тимчасово припинили роботу додатки Instagram та WhatsApp. ЗМІ називають цей збій у Facebook найсерйознішим із 2008 року

Також ЗМІ повідомляли, що хакери виставили на продаж особисті дані понад 1,5 мільярда користувачів соціальної мережі Facebook. 

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme