SpaceX відклала запуск українського супутника на 2022 рік

Український супутник "Січ-2-30" до кінця року не потрапить на орбіту Землі
 

Журналіст відділу новин
SpaceX відклала запуск українського супу…
Фото: КБ "Південне"

Американська компанія SpaceX відклала запуск своєї ракети-носія Falcon 9 на якій мав бути достевлений на орбіту український супутник "Січ-2-30" розробки КБ "Південне".

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт SpaceX.

 Датою чергової космічної місії попередньо називають 10 січня 2022 року.

Як відомо, що компанія SpaceX мала доставити український супутник дистанційного зондування "Січ-2-1" у космос за 1 млн доларів. Переговори між комітетом економічного розвитку українського парламенту за участі команди Держкосмосу з SpaceX тривали з грудня 2020 року.

В травні 2021 року ДП "Конструкторське бюро "Південне" ім. М.К. Янгеля" уклало контракт з європейською компанією ISILAUNCH, що контрактує у SpaceX місця для доставки вантажів у космос. Запуск космічного апарата планувалося здійснити в грудні 2021 року.

Супутник "Січ-2-30" має стати першим за останні 10 років вітчизняним апаратом дистанційного зондування Землі.

Очікується, що запуск і подальше використання даного супутника дадуть змогу вирішувати багато актуальних завдань соціально-економічного, екологічного, інформаційного, наукового та освітнього характеру, а також забезпечити реалізацію інтересів держави у сфері національної безпеки та оборони.

Нагадаємо, 23 жовтня компанія Firefly Aerospace повідомила, що планує побудувати мунлендер для доставки на Місяць корисних вантажів до вересня 2023 року.

Читайте також: Космічні війська: Коли Україна матиме власну розвідку на орбіті

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme