SpaceX вперше в історії випустить у відкритий космос непрофесійного астронавта

Компанія Ілона Маска SpaceX анонсувала нову космічну програму Polaris, в межах якої у відкритий космос випускатимуть непрофесійних астронавтів

Журналіст стрічки новин
SpaceX вперше в історії випустить у відк…
Фото: Рixabay

Засновник та генеральний директор компанії Shift4 Payments Джаред Айзекман долучився до проекту SpaceX. У 2021 році саме він став одним із учасників першого в історії космічного польоту з екіпажем, що повністю складається з цивільних осіб. 

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Популярну механіку".

Зазначимо, що першим польотом має стати місія Polaris Dawn, яка має відбутися наприкінці 2022 року.

На орбіту повинні вирушити Джаред Айзекман, який виконує роль командира експедиції, колишній пілот ВПС США Скотт Потіт і два інженери SpaceX Сара Джілліс і Ганна Менон. Протягом 5-денного польоту планують перевірити роботу інтернету Starlink у космосі, а також спробу виходу у відкритий космос — у разі успіху це буде перший в історії вихід у відкритий космос непрофесійного астронавта.

Запускати Polaris Dawn будуть на історичному стартовому майданчику LC-39A космічного центру Кеннеді у Флориді, звідки минулого року вже стартувала місія Inspiration4.

Нагадаємо, у грудні минулого року Маск заявив, що SpaceX загрожує банкрутство. Через проблеми, що виникли, він особисто пішов працювати на виробництві.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme