SpaceX запланує черговий політ у космос після того, як полагодять туалети

Компанія SpaceX отримала дозвіл доправити чотирьох астронавтів на міжнародну космічну станцію, але спочатку потрібно полагодити туалети

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
SpaceX запланує черговий політ у космос …
Фото: Pixabay

Під час польоту в космос у вересні поламані вбиральні могли перетворитися для екіпажу на справжню проблему.

Тому тепер на кораблі Crew Dragon перед відправленням обов'язково полагодять вбиральні, повідомляє Depo.ua із посиланням на CNN.

Зазначається, що під час місії у Crew Dragon спрацювала сигналізація про непередбачену проблему з вентилятором туалету. Виявилося, що трубка з резервуара із сечею від'єдналася, внаслідок чого рідина почала потрапляти у систему вентиляторів.

Уточнюється, що поламка не впливала на роботу у салоні космічного апарату, а відходи не потрапляли до кабіни з пілотами. Втім, вже після приземлення, сліди сечі були виявлені під підлогою.

Станом на зараз повідомляється, що конструкцію полагодили. SpaceX також проводила випробування, аби переконатися, що рідина не пошкодила орбітальну капсулу. Останні перевірки мають завершитися вже цього тижня.

Очікується, що SpaceX відправить корабель Crew Dragon у космос у межах місії Crew-3 вже найближчим часом.

Нагадаємо, 16 вересня компанія Ілона Маска запустила в космос перший повністю аматорський екіпаж. SpaceX з 30 травня 2020 року проводить пілотовані запуски корабля Dragon до Міжнародної космічної станції. На цей момент відбулося три успішні запуски. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme