Співробітник ДФС Соляник жорстко спростував звинувачення у корупції

Начальник оперативного управління Святошинського району ГУ ДФС у м. Києві Олексій Соляник повністю спростував звинувачення у корупції, що тиражувалися низкою блогерів, вказавши на замовний характер цих публікацій

Журналіст стрічки новин

У своєму блозі співробітник ДФС розкритикував опонентів за антидержавницький підхід, підкресливши, що оцінювати роботу співробітників ДФС потрібно не за кількістю і вартістю майна в деклараціях, а за кількістю і вартістю зробленого для країни.

"Давайте дивитися ширше, і оцінювати роботу податківців не за кількістю і вартістю майна в деклараціях, а за кількістю і вартістю зробленого для країни. Суспільство повинно цікавити не мій автомобіль чи моя квартира, а скільки, наприклад, мій підрозділ затримав зловмисників, скільки грошей було повернуто в результаті цього державі.  І не треба маніпулювати: і на державній службі можна жити нормально, отримувати достойну винагороду за працю, одночасно захищаючи державні інтереси!" - зазначив Олексій Соляник.

Співробітник ДФС вказав на те, підрозділи ДФС жорстко протистоять тіньовому бізнесу, який побоюється, що команда колишнього голови ДФС Вадима Мельника може у повному складі перейти до Бюро економічної безпеки.  Саме це, за думкою Олексія Соляника, стало причиною інформаційних атак проти нього у ЗМІ.

"ДФС цьогоріч забезпечила відшкодування до бюджету понад 2 млрд грн, що майже у два рази більша у порівнянні з річним показником 2020 року. Боляче наступаємо на хвіст тіньовикам – тим, хто займається злочинними схемами з підакцизною групою товарів, фіктивним ПДВ. Останнім часом організатори тіньових схем активізувалися і буквально завалюють ЗМІ замовними статтями. Невідомі мені блогери і журналісти раптом взялися за обговорення моєї декларації. Квартир і будинків, що належать моїй родині, автомобіля, катера і родинних збережень. Мовляв, їх начебто забагато. Активізація ця пов’язана із тим, що тіньовий бізнес дуже боїться, що команда Вадима Івановича Мельника, її головний кістяк, перейде до БЕБ. Побоювання зрозумілі – дільці розуміють, що БЕБ у порівнянні з ДФС буде мати ширші можливості, і боротьба з економічними  злочинами стане ще більш ефективною", - повідомив співробітник ДФС.

Олексій Соляник зазначив безпідставність і недолугість звинувачень, висунутих проти нього у ЗМІ, зазначивши, що на подібні закиди вже вичерпно відповів екс-голова Вадим Мельник.

"Оскільки жодного підтвердженого факту будь-яких незаконних дій немає, претензії до співробітників ДФС звелися до того, що, мовляв, ми є заможними людьми. Виявляється, у нас є автомобілі, квартири і навіть будинки!  На ці недолугі закиди чітко та вичерпно відповів Вадим Іванович Мельник. Він зазначив, що працівники ДФС по роду служби вміють рахувати гроші, і відповідно – економити. Щоб купити те, що потрібно. Я розумію замовний характер претензій. Але ж спробую поговорити з опонентами по-людськи. Чи потрібно, щоб працівники ДФС були голодні та не могли забезпечувати родини? Щоб нам не було, де жити, не було на чому їздити, не було грошей на якісний відпочинок? Чи зможуть жебраки з тією ж ефективності працювати над наповненням бюджету і над поверненням до нього грошей? Чи готовий жебрак протистояти корупційним спокусам?  Відповідь очевидна. Так, у ДФС історично було мізерні зарплати, але ж всі завжди розуміли, що реально жити на офіційні доходи неможливо. Тож, давайте дивитися на ситуацію не так примітивно", - зазначив Олексій Соляник.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme