UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

США будуть і надалі підтримувати Україну: Байден поговорив з Зеленським по телефону

Президент України Влодимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом США Джо Байденом
 

Журналіст відділу новин
США будуть і надалі підтримувати Україну…
Фото: ОП

Американський лідер Джо Байден зателефонував Володимиру Зеленському у неділю пізно ввечері. Президенти розмовляли про безпеку України на тлі ймовірної загрози з боку Росії.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт Білого дому.

"Президент Джозеф Байден сьогодні поговорив із Президентом України Володимиром Зеленським. Президент Байден ясно дав зрозуміти, що Сполучені Штати, їхні союзники та партнери дадуть відповідь рішуче, якщо Росія продовжить вторгнення в Україну", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що лідери обох країн висловили підтримку дипломатичним зусиллям, які розпочнуться наступного тижня з двостороннього діалогу про стратегічну стабільність, в НАТО через Раду Росія-НАТО та в Організації з безпеки та співробітництва у Європі.

"Президент Байден відзначив відданість Сполучених Штатів та їхніх союзників та партнерів принципу "нічого про тебе без тебе". Він підтвердив прихильність Сполучених Штатів до суверенітету та територіальної цілісності України", – йдеться на сайті Білого дому.

Наголошується, що Байден також висловив підтримку заходам зміцнення довіри для деескалації напруженості на Донбасі та активної дипломатії для просування виконання Мінських угод на підтримку нормандського формату.

Нагадаємо, попередня розмова президентів України і США відбулася 9 грудня 2021 року, під час якої було обговорено результати перемовин Байдена й Путіна 7 грудня.

30 грудня 2021 року відбулася нова телефонна розмова Байдена з президентом Росії Володимиром Путіним, яка тривала менше години. Під час неї глава Білого дому попередив співрозмовника про запровадження масштабних санкцій економічного, фінансового та політичного плану в разі подальшої ескалації ситуації навколо України.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme