США готують нові санкції проти оператора "Північного потоку-2"

У США шість сенаторів запропонували внести поправки до оборонного бюджету країни на 2022 фінансовий рік, що передбачають санкції щодо компанії-оператора проекту "Nord Stream 2 AG"
 

Журналіст відділу новин
США готують нові санкції проти оператора…
Фото: ЕРА

Внесення поправки щодо санкцій ініціювали сенатори від Республіканської партії Джим Ріш, Роб Портман, Джон Баррасо, Рон Джонсон, Том Коттон та Тед Круз.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт Комітету із закордонних справ Сенату США.

"У той час, коли Росія обмежує постачання енергоресурсів до Європи, адміністрація Байдена повинна дотримуватися закону і накласти санкції на "Північний потік-2". Ми знаємо, що захист цієї російської пастки - не на користь нашій національній безпеці. Наша поправка відновить двопартійні санкції щодо геополітичної зброї Путіна", – наголосив сенатор Барассо.

За словами Портмана, рішення адміністрації Байдена відмовитися від обмежень, санкціонованих Конгресом, додало сміливості Путіну і завдало шкоди американському союзнику – Україні.

"У той час, як російські війська знову прямують до українсько-російського кордону, виконання цих санкцій має вирішальне значення для підтримки європейської незалежності та енергетичної безпеки", – додав Портман.

Нагадаємо, 10 вересня російський "Газпром" оголосив про завершення будівництва газопроводу "Північний потік-2". 

13 вересня стало відомо, що німецький регулятор отримав всі необхідні документи для початку процесу сертифікації "Північного потоку-2". Federal Network Agency (Bundesnetzagentur) (BNA) розпочало процес сертифікації російського газопроводу "Північний потік-2", який може зайняти до чотирьох місяців. У процесі сертифікації, зокрема, буде брати участь польська нафтогазова компанія PGNiG.

1 жовтня у Кремлі не виключили, що терміни запуску "Північного потоку-2" будуть відкладені через зміну влади в Німеччині.

4 жовтня "Нафтогаз України" та близько 30 постачальних компаній створили балансуючу групу для сталого газопостачання населенню.

14 жовтня американські ЗМІ повідомили, що президент США Джо Байден не має наміру запроваджувати санкції проти російського газопроводу "Північний потік-2".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme