США направили майже $25 млн допомоги українським охоронцям кордону 

Наступного року прикордонники України отримають майже 25 мільйонів доларів допомоги від Сполучених Штатів Америки 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
США направили майже $25 млн допомоги укр…
Фото: border_guards_ua / Instagram

Відомо, що кілька тижнів тому Держприкордонслужба та Посольство США підписали План спільних дій щодо реалізації Проєкту міжнародної технічної допомоги обсягом 20 мільйонів доларів.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу ДПС України.  

Реалізація проекту розпочнеться вже в січні 2022 року й буде продовжуватися протягом року. Обсяг домовленого фінансування – 20 млн доларів США. Він сприятиме забезпеченню першочергових потреб прикордонних підрозділів.

Охоронці українсько-російського та українсько-білоруського кордонів отримають засоби відеофіксації та безпілотні комплекси, засоби індивідуального захисту, посилення транспортом та засобами зв’язку.

Крім цього, 4,5 мільйона доларів планують витратити на розвиток інфраструктури кордону. Зокрема, це буде допомога в нарощенні можливостей відомства елементами, що використовуються в облаштуванні кордону та розбудові систем дистанційного спостереження.

Нагадаємо, 29 листопада в ДПСУ повідомили, що завершити інженерно-технічне облаштування українсько-російського та українсько-білоруського державного кордону передбачається у 2024 році.

17 грудня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що українські прикордонники укріпили 50 кілометрів кордону із Білоруссю.

Читайте також: Інтелектуальний кордон: Як будують стіну на кордоні з Росією та Білоруссю

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme