В ДПСУ сказали, коли закінчать будівництво "Стіни" на кордні з Росією і Білоруссю

Завершити інженерно-технічне облаштування українсько-російського та українсько-білоруського державного кордону передбачається у 2024 році
 

Журналіст відділу новин
В ДПСУ сказали, коли закінчать будівницт…
Фото: ДПСУ

Але відбудеться це лише у разі затвердження програми облаштування державного кордону урядом і виділення відповідних коштів у державному бюджеті на 2022 рік.

Це слідує з відповіді Державної прикордонної служби України на інформаційний запит Depo.ua.

Відповідно до схваленої Кабміном 21 жовтня 2021 року Концепції Державної цільової правоохоронної програми облаштування державного кордону на період до 2024 року, завершити інженерно-технічне облаштування українсько-російського та українсько-білоруського державного кордону передбачається у 2024 році.

"Вже розроблено проект Державної цільової правоохоронної програми облаштування державного кордону щодо будівництва інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, огорож, прикордонних знаків, прикордонних просік, комунікацій Державної прикордонної служби на період до 2024 року", – повідомили в ДПСУ.

Наразі триває процедура погодження зазначеного проекту у Кабінеті Міністрів України з зацікавленими органами виконавчої влади.

"Проектом Програми передбачається нарощення інженерно технічного облаштування державного кордону, у тому числі з Республікою Білорусь, шляхом встановлення інженерно-технічних споруд і огорож, прикордонних знаків, розчищення прикордонних просік, комунікацій та інших об'єктів, а також використання новітніх технологічних засобів та застосування результатів науково-технічних (експериментальних) розробок", – йдеться у відповіді на запит.

Водночас в ДПСУ зазначають, що розпочати облаштування українсько-білоруського державного кордону буде можливо лише після затвердження цієї Програми урядом та спланування додаткового обсягу видатків у державному бюджеті на 2022 рік.

Нагадаємо, що 12 лютого голова Держприкордонслужби України Сергій Дейнеко в інтерв'ю Depo.ua повідомив, що роботи з облаштування кордону ведуться настільки швидко, наскільки дозволяє фінансування.

12 листопада стало відомо, що у 2022 році в Україні планують звести стіну на українському кордоні з Білоруссю протяжністю в тисячу кілометрів. Відомо, що проект реалізуватимуть у межах "Великого будівництва-2022".

Тоді ж директор Департаменту охорони державного кордону Адміністрації Держприкордонслужби України генерал-майор Анатолій Махнюк розповів про особливості "інтелектуального кордону", який планують обладнати на рубежах України.

19 листопада очільник МВС Денис Монастирський заявив, що ініціює виділення коштів, щоб облаштувати кордон з Білоруссю і Росією упродовж наступних двох років.

Читайте також: Голова Держприкордонслужби України Дейнеко: Немає ніякого проекту "Стіна"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme