У Сумській області будівництво "Стіни" на кордоні з Росією ще не починалося, – ДПСУ

Станом на сьогодні роботи з інженерно-технічного облаштування українсько-російського кордону здійснюються лише в Харківській та частково Луганській і Чернігівській областях
 

Журналіст відділу новин
У Сумській області будівництво "Стіни" н…
Фото: ДПСУ

В межах Сумської області, на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом а також на ділянці україно-молдавського кордону з підконтрольною Росії самопроголошеною так званою "Придністровською Молдавською Республікою" роботи з облаштування кордону ще не починались.

Такий висновок можна зробити з відповіді Державної прикордонної служби України на інформаційний запит Depo.ua.

"Відповідно до Плану заходів щодо інженерно-технічного облаштування українсько-російського державного кордону в межах Чернігівської, Сумської, Харківської та Луганської областей, українсько-молдовського державного кордону, територій, прилеглих до адміністративної межі з тимчасово окупованою територією Автономної Республіки Крим, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14 травня 2015 року № 439-р, починаючи з 2015 року, роботи з інженерно-технічного облаштування державного кордону виконувались в межах Харківської та частково Луганської і Чернігівської областей, згідно з розробленою та затвердженою у встановленому порядку проектною документацією", – йдеться у відповіді на запит.

На іншій території роботи не починались через відсутність проектних рішень на виконання робіт з інженерно-технічного облаштування кордону.

З цієї ж причини в ДПСУ не можуть точно визначити загальний обсяг виконаних робіт.

"З урахуванням відсутності проектних рішень на виконання робіт з інженерно-технічного облаштування ділянок українсько-російського державного кордону в межах Сумської, частково Чернігівської та Луганської областей, якими зокрема визначаються обсяги конструктиву, який підлягає улаштуванню (прокладанню) враховуючи особливості ділянок місцевості (наявності ярів, лісів, річок та озер, боліт, тощо), загальний відсоток виконаних робіт з інженерно-технічного облаштування усього українсько-російського державного кордону на даний час не визначено", – зазначили в ДПСУ.

Нагадаємо, що 12 лютого голова Держприкордонслужби України Сергій Дейнеко в інтерв'ю Depo.ua повідомив, що роботи з облаштування кордону ведуться настільки швидко, наскільки дозволяє фінансування.

12 листопада стало відомо, що у 2022 році в Україні планують звести стіну на українському кордоні з Білоруссю протяжністю в тисячу кілометрів. Відомо, що проект реалізуватимуть у межах "Великого будівництва-2022".

Тоді ж директор Департаменту охорони державного кордону Адміністрації Держприкордонслужби України генерал-майор Анатолій Махнюк розповів про особливості "інтелектуального кордону", який планують обладнати на рубежах України.

19 листопада очільник МВС Денис Монастирський заявив, що ініціює виділення коштів, щоб облаштувати кордон з Білоруссю і Росією упродовж наступних двох років.

Читайте також: Голова Держприкордонслужби України Дейнеко: Немає ніякого проекту "Стіна"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme