В Україні побудують стіну на кордоні Білорусі та Росії

У 2022 році в Україні планують звести стіну на українському кордоні з Білоруссю та Росією, протяжністю в тисячу кілометрів 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
В Україні побудують стіну на кордоні Біл…
Фото: border_guards_ua / Instagram

Відомо, що проект реалізуватимуть у межах "Великого будівництва-2022". 

Про це міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський заявив в ефірі телеканалу "1+1", передає Depo.ua

За словами очільника профільного міністерства, паркан побудують протягом наступного року коштом українських платників податків.

"Це наше спільне завдання, завдання всього уряду, президента, суспільства, тому що це будується за податки громадян, – наступного року побудувати кордон між Україною та Росією, між Україною та Республікою Білорусь. Йдеться про понад тисячу кілометрів державного кордону", – підкреслив Монастирський. 

Зазначимо, що напередодні, під час візиту на Волинь, міністр внутрішніх справ говорив про необхідність посилення охорони державних рубежів та будівництва "Інтелектуального кордону".

За його словами, такі дії дозволять стримати нелегальних мігрантів, однак для комплексного розв'язання проблеми є тільки один вихід — будівництво надійного сучасного інтелектуального кордону.

"Український рубіж необлаштований, тому в найкоротші терміни Україна має звести „інтелектуальний кордон" з Росією та Білоруссю. Для фінансування цього проєкту знадобиться 17 млрд грн. Ці кошти будуть виділені з бюджету", – зазначив  Монастирський.

Він також наголосив на тому, що прикордонні підрозділи посилять силами Національної поліції та Національної гвардії. Додатково залучать близько 8,5 тисяч військовослужбовців та поліцейських. Це потужне угрупування складатиметься з: 3 тисяч військослужбовців ДПСУ; 3,5 тисячі — НГУ та 2 тисяч — Нацполіції. Чергуватиме також авіація МВС, зокрема 15 гелікоптерів.

Нагадаємо, днями у МВС визначили ділянки держкордону, куди можуть прорватися мігранти з Близького Сходу, які зараз перебувають у сусідній Білорусі. Йдеться про 10 таких ділянок. 

Читайте також: Єгері й тероборона: Як Україна захищатиметься від мігрантів Лукашенка

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme