У МВС вже визначили ділянки держкордону, куди можуть ринутися мігранти: Там посилять охорону

У Міністерстві внутрішніх справ вже визначили приблизно 10 ділянок кордону, де можуть відбуватися основні підходи мігрантів до державного кордону з Україною
 

Журналіст стрічки новин
У МВС вже визначили ділянки держкордону,…
На фото: Денис Монастирський. Джерело: Facebook Дениса Монастирського

Наразі основним меседжем щодо ситуації на кордоні є консолідація усіх зусиль. Тому на цих ділянках будуть посилюватися прикордонники, зокрема, і Нацгвардією, і поліцією.

Як пише Depo.ua, про це в ефірі "Право на владу" заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

За його словами, під час засідання РНБО, яке відбулося у середу, 10 листопада, також тривало обговорення щодо підрозділів територіальної оборони.

"І цю ідею підтримали і міністр оборони, і президент – щоб у цих областях провести навчання з територіальної оборони", – зазначив глава МВС.

Монастирський розповів, що механіка дій українських силовиків буде подібна до протистоянь на литовському кордоні і на кордоні з Польщею.

"Тобто, безперечно, (це будуть проходити, – ред.) визначення місць скупчення, а розвідка буде інформувати (нас, – ред.) у разі направлення мігрантів у сторону України, тобто, про те, куди саме вони рухаються. І саме там мобільні групи будуть перебувати вже за лічені хвилини. Саме це і буде основна мета – не допустити масового прориву державного кордону", – повідомив міністр.

Також він поінформував, що у четвер, 11 листопада, під час свого візиту на Волинь, зокрема, зустрічався з громадою Шацька.

"Ми говорили і про те, що потрібно допомогти розміщенню наших гвардійців, тому що зараз йдуть холоди, і щоб вони могли жити і перебувати там у нормальних теплих умовах. Бо ми поки що прогнозуємо, що місяць, два, а то і більше, їм прийдеться перебувати поблизу держкордону", – зазначив Монастирський.

Окремо він нагадав, що наразі фактично відсутній нормальний кордон Україною і РФ, та Україною і Білоруссю.

"Це дві окремі теми, але ми наразі фактично їх зводимо в одну, тому що ця міграційна криза для свідомості кожного українця загострює (питання, – ред.): а що у нас там, а чи є кордон? Відповідь – так, прикордонники є, кордон позначений, але самої споруди кордону – немає. І це наша загальна задача – задача усього уряду, президента, суспільства, бо це будується за податки громадян – наступного року збудувати кордон між Україною і РФ та між Україною і Білоруссю", – сказав він і додав, що йдеться про понад 1000 км державного кордону.

Нагадаємо, що наразі міграційна криза, штучно створена Білоруссю, посилюється. 8 листопада з Білорусі до Польщі вирушила велика колона мігрантів. За інформацією низки ЗМІ, її супроводжували озброєні люди. Нелегали на кордоні з Польщею здійснили спробу штурму огорожі. Наразі тисячі мігрантів розгорнули табір на кордоні Польщі і Білорусі. 

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький не виключає, що нелегальні мігранти можуть спробувати пройти через територію України. За його словами, уряд Польщі вже зараз вживає відповідних заходів для зміцнення кордонів. У зв'язку з міграційною кризою кордон України з Білоруссю додатково захищатимуть близько 8,5 тисяч військовослужбовців Державної прикордонної служби, Національної гвардії та Національної поліції. 

Читайте також: Єгері та тероборона: Як Україна захищатиметься від мігрантів Лукашенка 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme