У Польщі не виключають, що мігранти з Білорусі перейдуть на український кордон

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький не виключає, що нелегальні мігранти можуть спробувати пройти через територію України

Журналіст стрічки новин
У Польщі не виключають, що мігранти з Бі…
Скріншот

Він зазначив, що уряд його країни зараз вживає відповідних заходів для зміцнення цього кордону.

Про це повідомила прес-служба Моравецького в Twitter, пише Depo.ua.

"Ми усвідомлюємо ризик того, що, якщо цей кордон буде дуже щільним, міграційні потоки можуть пройти через Україну", – йдеться в повідомленні.

Відомо, що раніше Моравецький звинуватив в організації нападу на кордон президента Росії Володимира Путіна. За його словами, президент РФ робить це руками Олександра Лукашенка.

Зазначимо, що в МВС України вже заявили, що останнім часом на кордоні з Білоруссю побільшало нелегальних мігрантів, які намагаються перетнути кордон. Протягом останнього тижня на кордоні України та Білорусі затримали двох громадян Куби. Вони розповіли, що планували потрапивши до України надалі йти у бік Польщі.

Нагадаємо, 8 листопада з Білорусі до кордону з Польщею вирушила велика колона мігрантів у кілька сотень осіб. Вони поламали прикордонну загорожу та самовільно облаштували табір. Нелегали прагнуть потрапити через сусідню з Білорусією Польщу до інших країн Євросоюзу.

Вранці 9 листопада стало відомо про те, що до табору мігрантів на кордоні із Польщею наблизилася велика група силовиків. Білоруських спецпризначенців зафіксували польські військові. Ввечері того ж дня дві групи мігрантів таки змогли прорватися з Білорусі до Польщі.

Також відомо, що Європейський Союз готує новий пакет санкцій проти Білорусі через міграційну кризу на кордоні з Польщею та Литвою. Схвалення санкцій може відбутися вже наступного тижня.

Читайте також: Мігрантські війни: Чи направить Лукашенко свою армію біженців в бік України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme