UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

США оголосять про евакуацію практично всіх працівників посольства в Україні, – ЗМІ

Держдепартамент США планує оголосити в суботу, 12 лютого, що практично всі американські співробітники київського посольства мають покинути Україну

Редактор стрічки новин
США оголосять про евакуацію практично вс…
Фото: U.S. Embassy Kyiv Ukraine/facebook

Причина евакуації з України американських дипломатів – зростання ймовірності російського вторгнення в Україну.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Associated Press.

За інформацією джерел видання, невелика кількість чиновників може залишитися в Києві, але переважна більшість з майже 200 американців в посольстві будуть вивезені з країни або переміщені на захід України, ближче до польського кордону, щоб США могли зберегти дипломатичну присутність в країні. 

У Держдепартаменті поки не коментують цю інформацію.

Про те, що співробітникам посольства США потрібно буде покинути Україну до неділі, 13 лютого, повідомляє і BuzzFeed з посиланням на два джерела.

При цьому видання зазначає, що поки незрозуміло, чи залишиться в країні якийсь основний персонал.

Також повідомляється, що вночі на суботу, 12 лютого, на території посольства США у Києві не спостерігається якоїсь надзвичайної активності, однак у вікнах будівлі горіло світло, а на території патрулювали охоронці.

Нагадаємо, нещодавно у ЗМІ з'явилася інформація про підготовку до військової евакуації американців з України на випадок вторгнення Росії. Однак речник Міноборони США Джон Кірбі спростував це. Кірбі додав, що американських військових можуть долучити для допомоги в евакуації громадян США з України у разі потреби. Проте війська США не заходитимуть на українську територію, щоб вивозити американців.

23 січня Державний департамент США ухвалив рішення про добровільний від’їзд державних службовців США з посольства у Києві через загрозу з боку Росії та наказав виїхати з посольства членам родин державних службовців США. Громадянам США в Україні рекомендують розглянути можливість виїзду зараз, використовуючи комерційний або інший приватний транспорт. 

У Міністерстві закордонних справ України відреагували на рішення Державного департаменту США про від'їзд членів родин співробітників американського посольства в Києві, назвавши його "передчасним кроком і проявом надмірної перестороги".  

Раніше німецьке видання Spiegel повідомило, що США попередили європейських союзників по НАТО про дату імовірного початку вторгнення Росії в Україну. Це 16 лютого. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme