США позбавлять Росію торгового статусу "найбільшого сприяння

Президент США Джо Байден найближчим часом планує позбавити Росію торгового статусу"найбільшого сприяння".

Журналіст стрічки новин

Таким чином США об'єднаються з союзниками, щоб покарати Москву за вторгнення в Україну. Байден оголосить про "дії, спрямовані на те, щоб продовжувати залучати Росію до відповідальності за неспровоковану і невиправдану війну проти України".

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Reuters.

Зазначимо, що позбавлення Росії статусу привілейованої країни відкриває Білому дому і його союзникам можливість ввести тарифи на широкий спектр російських товарів, що ще більше посилить тиск на економіку, яка вже рухається до "глибокої рецесії".

Скоординовані дії Вашингтона, Лондона та інших партнерів йдуть на додаток до цілого ряду безпрецедентних санкцій, експортного контролю і банківських обмежень, спрямованих на те, щоб змусити президента Росії Володимира Путіна покласти край найбільшій війні в Європі з часів Другої світової війни.

За словами джерел в адміністрації, кожна країна повинна реалізувати зміну торгового статусу Росії на основі своїх власних національних процесів.

Для позбавлення Росії статусу "постійних нормальних торгових відносин" (ПНТР) потрібен акт Конгресу, але законодавці в обох палатах вже заявили про свою підтримку.

Нагадаємо, дещо раніше конгрес США остаточно затвердив підтримку для України та союзників на $13,6 млрд.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme